Alo!

SLOVENIJA PREUZIMA PREDSEDAVA­NJE EU

- Ljudina: Kapetan Nenad Martinović Veselje: Podignute zastave zemalja iz kojih su članovi posade

Slovenija danas preuzima rotirajuće predsedava­nje Savetom EU koje će se u narednih šest meseci odvijati pod sloganom „Zajedno. Otporno. Evropa“Ljubljana je najavila da će se politika proširenja EU na Zapadni Balkan naći među prioriteti­ma predsedava­nja i da planira da Srbija do kraja godine organizuje Međuvladin­u konferenci­ju uz moguće otvaranje klastera.

Nenad Martinović iz Splita, kapetan na brodu „Fleks Artemis“, kupio je svoju posadu za sva vremena, a naročito mladog stažistu Bartoša Cenarskog! On je, naime, promenio kurs svog tankera samo da bi Bartoš video svoju ljubljenu Magdu Pjeninžek, koja stažira na brodu „Fleks konstelejš­en“!

Martinović­ev brod, na kom je mladi Batroš, plovio je Indijskim okeanom, na kom se nalazio i brod na kojem je Magda. Njih dvoje su se upoznali na pomorskom fakultetu u Poljskoj, rodila se ljubav, ali su po završenom školovanju morali da odrade stažiranje, pa su otišli na različita plovila. Oboje su dobili posao na gigantskim tankerima za gas, dugim 300 metara, a koji su u vlasništvu norveške kompanije „Fleks LNG“. Pošto su na brodovima sjajni uslovi za rad, ali i za ubijanje slobodnog vremena, zaljubljen­i par može da se čuje kada god poželi zahvaljuju­ći neograniče­nom brzom internetu. Ali...

Starom morskom vuku bilo je jasno da mora da učini nešto više, pa je iskoristio priliku kada su oba broda bila u Indijskom okeanu, te je promenio kurs svog plovila. Usledio je morski randevu „Fleks Artemisa“i „Fleks konstelejš­ena“, odnosno Batroša i Magde.

- Familija, prijatelji i kolege, kako na brodu, tako i u kancelarij­i, čine nas boljima. Ovo je naš način, „Flex LNG way“. Mi posadu i buduće nam kolege treniramo i odgajamo sopstvenim primerom - rekao je kapetan Martinović za „Otvoreno more“, koje je objavilo ovu prelepu ljubavnu priču. Kako je kapetan objasnio, brodovi su se mimoišli južno od Madagaskar­a, a mladi ljubavnici imali su priliku da se vide kroz dvogled, mahnu jedno drugom u prolazu, možda pošalju i poljubac... - Podigli su ruke i mahnuli najdražima, zar to nije lepo?

Sve smo ovo obavili, naravno, uz dozvolu kompanije - rekao je Martinović i dodao da se za tu predivnu priliku kompletna posada

Magda maše svom dragom...

... koji je na drugom brodu okupila na komandnom mostu. Na brodu su se vijorile zastave kompanije i zemalja iz kojih dolaze članovi posade. Prema tradiciji su se oglasile i brodske sirene. - Posada je ponosna i dodatno motivisana, a mladi kadeti srećni. Puno im je značilo što su im starije kolege ovako izrazile poštovanje - zaključio je Nenad Martinović, kapetan ogromnog srca . E. A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia