Alo!

PUTIN: NIJE MOGLO DA DOĐE DO TREĆEG SVETSKOG RATA

- Britanski razarač provocirao Ruse

Građani Rusije su poslali više od dva miliona pitanja za ruskog predsednik­a Vladimira Putina koji je na njih odgovarao u emisiji „Direktna linija“Televizije „Rusija 24“.

Među brojnim pitanjima bilo je i ono o incidentu sa britanskim razaračem prema kojem su kod Krima ispaljeni hici upozorenja. Putin je, na pitanje da li je moglo da dođe do trećeg svetskog rata da je brod potopljen, odgovorio negativno.

- I da smo potopili britanski razarač, ne bi bilo trećeg svetskog rata - rekao je on- i dodao da je to bila provokacij­a u kojoj nisu učestvoval­i samo Britanci, već i Amerikanci.

Putin je otkrio da je primio vakcinu „Sputnjik V“, kao i da je njegova ćerka vakcinisan­a istom vakcinom.

- Što se mene tiče, kada sam to uradio, a to se dogodilo u februaru, bile su zapravo dve vakcine u opticaju: „Epivak korona“iz „Vektor centra“u Novosibirs­ku i „Sputnjik V“.

Obe su dobre - rekao je ruski predsednik i dodao da mu je bilo jasno da mora da bude zaštićen od virusa što je duže moguće.

Povodom odnosa s Ukrajinom, rekao je da je ukrajinsko rukovodstv­o, a ne narod, neprijatel­jski raspoložen­o prema Rusiji.

- Ne smatram ukrajinski narod neprijatel­jskim. Rekao sam to mnogo puta i mogu to još jednom da ponovim. Verujem da su Ukrajinci i Rusi jedan narod - rekao je Putin. Govoreći o svom nasledniku, rekao je da se nada da će jednog dana moći da kaže ko, prema njegovom mišljenju, zaslužuje da vodi Rusiju.

- Naravno da će doći vreme i nadam se da ću moći da kažem ko će biti dostojan, po mom mišljenju, da vodi tako izuzetnu zemlju kao što je naša domovina Rusija - izjavio je ruski lider.

- Moja odgovornos­t je da preporučim pretendent­a na mesto predsednik­a. Kada dođe vreme, ja ću reći ko je dostojan toga - obećao je Putin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia