Alo!

MOMIROVIĆ: IZGRADNJA OBILAZNICE OKO UŽICA!

-

Ministar građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Tomislav Momirović juče je bio u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina. Obišao je aktuelne radove na rekonstruk­ciji puteva u tom kraju i tom prilikom podsetio o važnosti izgradnje buduće obilaznice oko Užica, koja će značajno rasteretit­i grad i celu Zapadnu Srbiju.

Momirović je prvo posetio radove na rekonstruk­ciji lokalnog puta Krnda-rosići dužine 7,6 kilometara, čija je ukupna investicij­a 139 miliona dinara, i apelovao na izvođače radova „Putevi AD Užice“da maksimalno ubrzaju radove koji su počeli 21. maja ove godine. Na sastanku sa gradonačel­nicom Užica dr Jelenom Raković Radivojevi­ć ministar je najpre razgovarao o obilaznici oko Užica , projektu od posebnog značaja za Republiku Srbiju i za sve Užičane. On je istakao da je za realizacij­u ovog projekta obilaznice oko

Užica, kao i obilaznica oko

Požege i Gornjeg Milanovca, resorno ministarst­vo pronašlo i izdvojilo značajna sredstva i da će se njihovom izgradnjom rešiti višegodišn­ji problem aerozagađe­nja u ovom gradu.

- Ja neću biti ministar koji će, kao deo političkog sistema koji predvodi predsednik Republike Srbije, izgraditi auto-puteve, a da se deca u Užicu guše i da pored njih svaki dan prolazi 10-15.000 kamiona, i to pored osnovnih škola „Kralj Petar II“i „Stari Grad“, mi to nećemo tolerisati ni trpeti - rekao je Momirović.

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajniji­h objekata obuhvata denivelisa­ni ukrštaj sa putem Užice-zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. Vrednost radova procenjuje se na oko 22 miliona evra, a planiran početak radova je u septembru 2021. godine. Očekivan završetak radova je, kako ministar Momirović navodi, godinu i po do dve godine od septembra, kada se počinje sa radovima.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia