Alo!

ČISTKA SRBA U CRNOJ GORI!

Nekadašnji premijer DPS Duško Marković đonom je krenuo na DF, nazvavši je nedemokrat­skom i necrnogors­kom strankom

- PIŠE: EKIPA ALO!

DF NE ŽIVI POLITIČKIM ŽIVOTOM CRNE GORE, PRATEĆI POTREBE NJENIH GRAĐANA, VEĆ GLEDAJUĆI INTERESE SRBIJE U REGIONU Duško Marković

Nekadašnji premijer, a sada opozicioni poslanik DPS Duško Marković žestoko je udario na Demokratsk­i front (DF) s očiglednim ciljem da se ta stranka, kako je god moguće, uništi i ukloni s crnogorske političke scene.

Marković je u intervjuu za sarajevsku Federalnu TV izjavio da je „legitiman zahtev da u nekoj vladi budu politički lideri stranaka koje su pobedile na izborima“, ali je istakao da „DF nije ni demokratsk­a ni crnogorska, već jedna prosrpska politička organizaci­ja destrukcij­e demokratsk­ih potreba Crne Gore i njenog razvoja“. DF, kaže Marković, sebe smatra političkim predstavni­kom srpskih interesa u Crnoj Gori. - DF je praktično instrument srpske vlasti u realizacij­i strateškog cilja koji nam je i zvanična Srbija ponudila, a to je takozvani srpski svet. Dakle, DF ne živi političkim životom Crne Gore, prateći potrebe njenih građana, već gledajući interese Srbije u regionu koji su negde definisani u okviru te strategije srpskog sveta, što znači da Srbija treba da obezbedi uticaj ili kontrolu nad svim državama u regionu u kojima žive Srbi - tvrdi Marković, s očiglednom namerom da toj stranci što više naudi pre narednih izbora.

On je dodao i da taj plan o srpskom svetu „jednostavn­o nije moguć“, te da je „politički veoma opasno da takvi lideri budu u vladi“.

Marković je rekao i da misli da Temeljni ugovor Crne Gore i SPC neće biti na štetu države, ali da ne zna „zbog čega se pravi fama“oko ugovora od aktera koji treba da dovedu do njegovog potpisivan­ja.

- Temeljni ugovor je dokument koji potpisuje država s jednom verskom zajednicom. Do sada taj ugovor se drži u tajnosti zatvoren i onda nastaju različite vrste spekulacij­a šta je u tom temeljnom ugovoru. Premijer Krivokapić se, kao i uvek, odnosi nedosledno prema tom pitanju. Trebalo bi imati temeljni ugovor - rekao je Marković.

On je na kraju dodao i da je u slučaju da dođe

do vanrednih izbora, sasvim siguran da bi „proevropsk­e snage u Crnoj Gori ubedljivo osvojile vlast“, očigledno smatrajući da je jedina stranka koja je proevropsk­a u toj zemlji DPS Mila Đukanovića.

 ??  ?? Prljava igra: Duško Marković
Prljava igra: Duško Marković
 ??  ?? Na meti: Andrija Mandić
Na meti: Andrija Mandić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia