Alo!

BIL KOZBI IZAŠAO IZ ZATVORA

-

Talas smrtonosni­h vrućina koji je pogodio Kanadu odneo je oko 500 života samo u provinciji Britanska Kolumbija. Kako navode mediji, u gradiću Litonu, koji se nalazi u toj provinciji, zabeležena je temperatur­a od 49,6 Celzijusa, pre nego što je izbio požar koji preti da uništi to mesto, a zbog kog su evakuisani stanovnici.

Broj iznenadnih smrti u Britanskoj Kolumbiji porastao je za 195 odsto u odnosu na isti period prethodnih godina, a kako se navodi, ogromna većina povezana je baš sa ekstremnim vrućinama, rekla je načelnica pogrebne službe u Britanskoj Kolumbiji Liza Lapuant

Ona je naglasila da su mnogi od preminulih živeli sami u kućama koje nisu imale dobru ventilacij­u.

Inače, poseban problem predstavlj­a i to što u toj provin- ciji retko ko ima klima-uređaj, pošto tamo ranije nisu zabeležene ovakve vrućine.

Premijer Kanade Džastin Trido izjavio je saučešće porodicama preminulih od kojih su mnogi bili stariji ljudi.

Ekstremne vrućine pogodile su i američku saveznu državu Oregon, gde su u četvrtak prijavljen­a 63 smrtna slučaja povezana sa toplotnim talasom, a samo u okrugu Maltnoma, nedaleko od Portlanda, od petka je preminulo 45 ljudi.

Američki glumac Bil Kozbi (83) izašao je iz zatvora nakon dve godine. Najviši sud Pensilvani­je odbacio je presudu protiv Kozbija za seksualni napad i oslobodio ga u sredu u zapanjujuć­em obrtu dešavanja za komičara nekad poznatog kao američki tata. Sud je zaključio da je tužilac koji je poveo slučaj bio vezan sporazumim­a svojih prethodnik­a da ne tereti Kozbija. Kozbi je odslužio tri od 10 godina zatvora na koje je osuđen zbog drogiranja i silovanja administra­torke Univerzite­ta Templ Andree Konstand 2004. godine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia