Alo!

VUČIĆ: PROVERIĆU USLOVE U USTANOVAMA ZA DECU OMETENU U RAZVOJU!

- D. R.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će lično proveriti uslove u ustanovama za decu ometenu u razvoju. Odgovaraju­ći na pitanja u vezi sa slikama objavljeni­m u javnosti i uslovima u kojima borave deca ometena u razvoju i na kome je odgovornos­t za to, on je rekao da veruje nadležnim državnim organima u njihovom postupanju i naglasio da će lično posetiti te domove.

- Užasnut sam slikama koje sam video iz perioda vlasti Ðilasa, Tepićke i Jeremića. Te slike su zaista jezive. Ako se nisu popravili uslovi i promenile stvari iz tog perioda, jer su pokazivali slike iz 2012. godine, onda je to na sramotu našem nadležnom ministarst­vu i svim ljudima koji to nisu uradili - istakao je Vučić. Uradićemo sve da se to promeni, ako je to tako, poručio je on i dodao da ima uveravanja nadležnih da stvari stoje drugačije. - Lično ću se angažovati po tom pitanju, za mene ne postoji važnije pitanje od budućnosti naše dece. Neće mi biti teško da posetim svaki od tih domova, da vidim situaciju, kakva je nega i briga i šta možemo još da učinimo - naglasio je Vučić i dodao da je država 10 puta uvećala iznose novca za decu koju treba da lečimo u inostranst­vu, kao i da je 30 puta uvećala sredstva za retke lekove za lečenje naših građana. Predsednik Srbije je najavio da će u ovoj godini biti još značajnog povećanja plata i penzija i naglasio da polako stižemo evropske standarde po pitanju tih primanja. Istovremen­o je izrazio nezadovolj­stvo jer se nije dovoljno trošilo na projekte.

- Molio sam ministre još u aprilu da troše pare na projekte. Ovo pokazuje da nisu spremili dovoljno dobre projekte. Trebalo je da potrošimo više para. Kada potrošimo, podstičemo stopu rasta - poručio je Vučić i zamolio ministre da ubrzaju svoj rad i da pre nego što odu na odmor, provere stanje projekata i počnu da troše pare.

- Kada pređemo prosečnu platu od 600 evra, ljudi će videti da je ostariv cilj do 2025. da prosečna plata bude 900, što znači da će u Beogradu početkom iduće godine biti već 770 evra. Toga ne bi bilo bez rasta, rasta u građevinar­stvu, velikih poslova, snova koje smo imali - konstatova­o je on.

NEĆE MI BITI TEŠKO DA POSETIM SVAKI OD TIH DOMOVA, DA VIDIM SITUACIJU, KAKVA JE NEGA I BRIGA I ŠTA MOŽEMO JOŠ DA UČINIMO Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia