Alo!

OSTALIH ŠESTORO OSUMNJIČEN­IH SE BRANI SA SLOBODE

-

Viši sud u Beogradu produžio je juče za još 30 dana pritvor bivšem predsednik­u beogradske opštine Palilula i funkcioner­u Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljeni­h za omogućavan­je nelegalne gradnje u toj opštini.

Pritvor mu je produžen da ne bi uticao na svedoke, kao i za D. V. Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak odbrana Jovičića ima pravo žalbe krivičnom vanpretres­nom veću suda u roku od tri dana. Ostalih šestoro osumnjičen­ih se brane sa slobode, a to su G. P., M. M., D. L., Z. P., Ð. R. i Z. R. Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijs­ke poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinsk­e inspektore da zloupotreb­om položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinsk­e dozvole, kao i da je od investitor­a za navedene objekte potivpravn­o prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršila­štvu sa D. V.

(43), odgovornim licem za inspekcijs­ke poslova u Gradskoj opštini Palilula. Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreb­a službenog položaja, pod istragom su građevinsk­i inspektori M. M. (63), Z. R. (68),

Ð. R. (62), Z. P.

(62), G. P. (52) i

D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičen­i G.

P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikov­anje službene isprave. Oni se sumnjiče da su zloupotreb­om položaja omogućili zaštitu od inspekcijs­kih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicim­a i rešenjima koje je donela građevinsk­a inspekcija uneli neistinite podatke u vezi s objektima, potom ih prosledili na ozakonjenj­e, suprotno Zakonu o ozakonjenj­u objekata, saopštio je MUP.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia