Alo!

ŠEVČENKO LOVI TRI LAVA

-

Prvi put od početka EURO Englezi utakmicu neće igrati na „Vembliju“. Sa gol-razlikom 4:0 (tri gola Sterlinga i jedan Kejna) selekcija „tri lava“apsolutni je favorit u Rimu protiv Ukrajine koja je možda i najprijatn­ije iznenađenj­e turnira.

Andrej Ševčenko je sjajno pripremio tim koji se na golrazliku probio u nokaut fazu, a onda je iskoristio igrača više i matirao Šveđane u 120. minutu. Još veći uspeh, ako se zna tradicija, ostvarili su Englezi eliminisav­ši Nemce sa 2:0. Ukrajinci imaju veliku inspiracij­u protiv prvih 10. selekcije na FIFA rang-listi i od 2018. imaju skor 2-3-2. Na EURO su dva gola postigli na tri od četiri utakmice. Englezi su u trećem četvrtfina­lu na poslednja četiri EP i definitivn­o žele iskorak. Postali su druga selekcija koja u istoriji EURO na uvodne četiri utakmice nije primila gol. U seriji su

od 10

međunarodn­ih utakmica bez poraza, a ostvarili su devet pobeda!

Engleski mentalitet odlično poznaje selektor Ukrajine Andrej Ševčenko, koji je igrao za Čelsi.

- Engleska je sjajan tim, imaju dubinu sastava i izvanredan trenerski kadar. Svesni smo koliko će ova utakmica biti teška. Neverovatn­o je teško dati im gol, ali njihova snaga ne bi trebala da nas uplaši

već motiviše, jer je u fudbalu sve moguće kao i u životu. Zaigraćemo srcem da bismo našim navijačima dali još više razloga za slavlje - smatra popularni Ševa.

Selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt polako, ali sigurno postaje engleski heroj.

- Još nismo postigli ono što želimo. Mentalno moramo biti na visini zadatka. Znamo da sledi veliki izazov, nacija je u euforiji i neće biti dovoljno da samo istrčimo na teren. Moramo i da pobedimo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia