Alo!

Teatairovi­ć konačno ubolahit!

- PIŠE: MILIVOJE ČOLIĆ

Odmah da naglasim da naslov nimalo nije sarkastiča­n, ironičan ili ciničan. Znam da tako zvuči jer duboko u sebi ne možete da poverujete da nekoga i ja pohvalim, ali to što je mlada pevačica Tea Tairović snimila pesmu koja je postala hit mene kao čoveka i fenomenolo­ga izuzetno raduje. Dugo sam želeo da pišem o ovoj mladoj dami, ali pored puke želje, još važnije je opravdati prostor koji nekome velikodušn­o poklanjam u najčitanij­im novinama.

Tea Tairović je dvadesetpe­togodišnja pevačica pop-folkturbo-urbo-uber muzike iz Novog Sada. Karijeru je, naravno, i ona počela u takmičenju „Zvezde Granda“, ali do te mere se samoinicij­ativno otrgla od tog koncepta da mislim da se malo ko seća njenih prvih koraka i pojavljiva­nja pod svetlima šou-biznis reflektora. Dovoljno dobro peva da bismo je prihvatili kao pevačicu, iako ima i boljih, odlično izgleda i igra da bismo je gledali i manje obraćali pažnju na pevanje, ali joj je sve ovo vreme falio hit.

Jedna od njenih slušanijih pesama bila je „Polako“, ali nije to bilo to. Tu je i duet s pokojnim Šabanom Šaulićem, koji ima 57 miliona pregleda, ali ja desnu ruku dajem u vatru da ga niko ne zna. Na Tviteru je postala popularna zbog dueta s Ivanom Krunić „Brat na brata“, ipak ni to nije bilo to. Duet sa Tozlom „Mala“čini mi se da znam samo ja, pa kucajte na Jutjubu, interesant­an je to pesmuljak.

Baš kada sam digao ruke od ove seksi

vrtorepke, numeru koju napisala se leta bum gospodnjeg je sa ovog „Hajde“, i Sanjom tekst. snimila prostog 2021. Desio za Vučić je godine. mesec miliona dana Pesma pregleda, ima za 20 samo a ako niste se gotovo primetili, na svakom pevuši koraku. Tea je baš zbog ove pesme dobila i bakšiš skoro 5.000 evra, a snimak proslave na kojoj se to desilo bio je i viralan na društvenim mrežama. Opisujem sve ovo zbog lektorki koje se o aktuelnost­ima na estradi informišu samo putem mojih kolumni. No, da se vratim na suštinu.

Teu Tairović bih najkraće opisao kao vulgarnog anđela i smernu đavolicu koja konačno ima hit leta reda veličine „Žena od sultana“. Sećate se tog fenomena?! Stihovi „...ma hajde dok smo mladi...“čuju se na semaforima iz automobila, u klubovima, a na tezgama ih pevaju i druge pevačice. Baš ovu pesmu u finalu „Zvezda Granda“ove godine je pevala i Ivana Bogićević. Na sceni „Granda“pevaju se samo hitovi. Kap koja je prelila čašu da kolumnu posvetim zgodnoj Tairevićev­oj bila je mala Romkinja koja je u javnom prevozu prosila pevajući baš ovu pesmu.

Ne znam gde vi čujete hitove, ali moja teorija je prosta jer ja hit najviše volim da čujem u autobusu u interpreta­ciji apsolutnih amatera. Za mene je to hit, i Tea ima hit!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia