Alo!

UBICI ANINOG PSA PRETI KAZNA OD DVE GODINE ZATVORA!

Tužilaštvo može da podnese i krivičnu prijavu za delo zlostavlja­nje i ubijanje životinja, kaže advokatica Zakonović

- PIŠE: NINA DENDA

Voditeljka Ana Mihajlovsk­i i njene ćerke doživele su veliku traumu nakon što je bahati vozač 30. juna usmrtio njihovog psa na pešačkom prelazu, a kako Alo! saznaje, policija je brzom akcijom identifiko­vala počinioca.

Reč je o 57-godišnjem vozača automobila „opel astra“, koji je nakon što je pokosio psa pobegao sa lica mesta, a policija će protiv njega podneti zahtev za pokretanje prekršajno­g postupka. Međutim, kako nam je objasnila advokatica Jelena Zakonović, osim prekršajne prijave, vozač koji

je usmrtio psa Ane Mihajlovsk­i mogao bi i krivično da odgovara.

- Ovde je reč o saobraćajn­om prekršaju, ali još uvek ne znamo da li će Tužilaštvo podneti i krivičnu prijavu protiv vozača koji je usmrtio psa. Ukoliko se to dogodi, na teret mu se može staviti i krivično delo zlostavlja­nje i ubijanje životinja, za koje je zaprećena kazna zatvora do dve godine ili novčana kazna - rekla je naša sagovornic­a.

- Međutim, izvesnije je da će

vozač samo proći sa prekršajno­m prijavom, mada su za njega otežavajuć­e okolnosti to što se incident dogodio na pešačkom prelazu i što je vozač pobegao sa lica mesta - kaže naša sagovornic­a.

Podsećamo, incident se dogodio u Zemunu dok su psa šetale

Anine maloletne ćerke.

- Ćerke su bile u šoku. Očevici su odmah prišli da im pomognu, izašli su neki vozači, jedan čovek je na motoru pokušao da stigne bahatog vozača, ali nije uspeo - ispričala je Ana i dodala da su odmah pozvali policiju. - Policajac nam je rekao da je pas objekat! Dodao je da je to samo prekršaj i da policija zbog toga neće tražiti snimke s okolnih lokala. Taj pas je bio član naše porodice. Ako je pas objekat, šta su deca, koju samo pukom srećom nije povredio - rekla je Ana.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia