Alo!

Nagradni fond 25.000 evra

Takmičenje traje do 8. jula u Beogradu, u hotelu Metropol Palas, a učestvuju čak 44 nacionalne federacije sa svih kontinenat­a da šah u Srbiji kreće krupnim koracima napred. - Ovaj događaj je ušao u istoriju pre nego što je i počeo! Do pre samo godinu dana

- PIŠE: MARKO ČUBRAK Marijan Stričević

Najveći šahovski otvoreni turnir Srbija open 2021 startovao je u Beogradu i trajaće do 8. jula u hotelu Metropol Palas. Organizato­r je Šahovski savez Srbije, a održavanje turnira su podržali Vlada Republike Srbije, Ministarst­vo omladine i sporta, Grad Beograd i prestižna FIDE Svetska šahovska organizaci­ja.

Specijalni savetnik zadužen za međunarodn­u saradnju i sponzorski pul, Marijan Stričević, koji je ujedno i direktor Srbija opena istakao je da je cilj vraćanje šaha na staze stare slave.

- U drugoj polovini prošle godine dobio sam poziv od predsednik­a Saveza Dragana Lazića da se pridružim grupi koju on formira i sa velikim zadovoljst­vom sam to prihvatio. Od tog momenta smo sebi postavili cilj da napravimo nešto veliko, da srpski šah vratimo na staze stare slave. O tome koliko je jak Srbija open govori podatak da ne postoji kontinent sa kog nemamo bar jednog učesnika. Tu su čak 44 nacionalne federacije, više od 250 nosilaca međunarodn­ih titula, među kojima i više od 50 velemajsto­ra. Ovo nam daje za pravo da kažemo da će Srbija

Učesnici su podeljeni u dve sekcije, masters i amatersku, zavisno od njihovog trenutnog rejtinga. Nagradni fond turnira iznosi 25.000 evra, koji je podeljen na 46 redovnih i specijalni­h nagrada. Pobedniku turnira pripašće ček na 5.000 evra. open ove godine biti najjači turnir u Evropi, a možda čak i svetu. Sve ovo ne bismo uspeli bez podrške države i privrede, zbog toga veliko hvala Vladi Republike Srbije i Ministarst­vu omladine i sporta, kao i Svetskoj šahovskoj federaciji koja je ovo naše takmičenje uvrstila u svoj kalendar i pomogla u finansiran­ju ovog takmičenja - rekao je Stričević.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia