Alo!

U PI*KU MATERINU

Osećam da je bog ovo čuvao za mene, da osvojim trofej sa Argentinom protiv Brazila, na njegovom terenu - poručio je kapiten „gaučosa“posle utakmice odigrane pred samo 7.800 gledalaca (prokleta korona). - Osećam da je bog ovo čuvao za mene, da osvojim trof

- PIŠE: ŽELJKO VUJIČIĆ

Spektakula­rna završnica takmičenja u malom fudbalu osme sezone Sportskih igara mladih održana je u Šapcu, a domaćin mališanima bio je nekadašnji reprezenta­tivni golman Bojan Jorgačević. Najbolji dečaci i devojčice iz cele Srbije stigli su na završni turnir sa željom da trijumfuju i obezbede plasman na Međunarodn­o finale Sportskih igara mladih u Splitu. U konkurenci­ji devojčica slavila je Loznica, koja je u finalu savladala Zemun 3:2, dok je u finalu kod dečaka bilo izuzetno uzbudljivo i dramatično, pošto je Šid savladao Požarevac posle duge serije penala 10:9, nakon što je prethodno meč završen bez pobednika 1:1.

- Bilo nam je veliko zadovoljst­vo što smo bili domaćini završnice fudbala i želim da se Sportskim igrama mladih zahvalim na svemu što su uradili minule sezone. Bilo je poteškoća zbog korone, ali uspeli smo i daće bog da bude što više vakcinisan­ih i da sledeće godine dočekamo još više dece iz cele Srbije - izjavio je Jorgačević.

Veliku pomoć u organizaci­ji završnog turnira je pružio

Grad Šabac, koji je obezbedio smeštaj i hranu za sve učesnike. Medalje najboljima, uz Jorgačević­a, delili su regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i predsednic­a Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović.

Sezona Sportskih igara mladih, koju podržava predsednik Aleksandar Vučić i mnogi prijatelji i sponzori, završava se večeras na plaži u Sremskoj Mitrovici, gde će se održati finale u odbojci na pesku. Potom sledi međunarodn­o finale u Splitu, od 16. do 21. avgusta.

Ne plači zbog mene, Argentino.

Rečima čuvene pesme, posle mučnih godina punih razočaranj­a, Lionel Mesi može najzad da se obrati naciji. Da slavi s njom osvajanje svog prvog velikog reprezenta­tivnog trofeja (omladinsko

SP i Olimpijske igre ne računamo). Da 45 miliona Argentinac­a slavi njega, kao što je legendarno­g Dijega Maradonu posle Mundijala 1986.

Podizanjem trofeja na kultnoj „Marakani“, poprištu finala Kopa Amerika (1:0, Di Marija u 22. minutu), Mesi je skinuo oreol gubitnika kad nosi državni dres. Tri finala je izgubio (SP 2014, Kopa 2015. i 2016), ovo je dobio. I to protiv arhirivala. Stoga i ne čudi njegov komentar

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia