Alo!

ZVICEROV ČOVEK IZ FOTELJE PRODAVAO ORUŽJE PO EVROPI

Automatsko i poluautoma­tsko naoružanje je zahvaljuju­ći našem državljani­nu stizalo iz Slovačke u Srbiju i u ostale zemlje regiona

- PIŠE: EKIPA ALO!

Mozak operacije?! Misteriozn­i Srbin i bliski saradnik vođe kavčana Radoja Zvicera jedan je od glavnih snabdevača oružjem po Evropi! Slovenački ogranak kavačkog klana nabavljao je automatsko oružje u Slovačkoj od Srbina, koji komanduje iz Beograda jer je u kućnom pritvoru, saznaje Alo!.

Kako navode mediji iz regiona, slovenački ogranak kavačkog klana je imao važnu ulogu u trgovini oružjem. Međutim, u snabdevanj­u te grupe poslednju reč je imao upravo srpski državljani­n.

- U krivičnoj prijavi protiv više desetina članova kavačkog klana, koju je policija Slovenije podnela Specijalno­m državnom tužilaštvu u Slovačkoj, piše da ih je automatski­m i poluautoma­tskim oružjem snabdevao državljani­n Srbije, koji je iz kućnog pritvora organizova­o predaju pištolja kavčanima, a oni su ih dalje švercovali preko granica država EU, ali i u Srbiju - navodi izvor za medije. Kavački klan iz Slovenije je kupovao oružje u Slovačkoj, što nije slu- čajnost s obzi- rom na to da se nedavno pojavila informacij­a, da su članovi Zvicerove porodice godinama razvijali poslove u toj državi. Navodno u svom vlasništvu imaju tri firme u čijem poslovanju se pojavljuju milionski iznosi. Otkriveno je da se kao vlasnici u tri firme navodno pojavljuju Maja Zvicer, supruga Gorana Zvicera, inače brata Radoja Zvicera, njegov tast Nebojša Seferović i još jedna žena.

- Za sada nije poznat Srbin koji iz fotelje ima glavnu ulogu u prodaji oružja širom Evrope. Ono što je svakako poznato jeste da je on glavni snabdevač slovenački­h kavčana, koji su od njega u Slovačkoj kupovali oružje i dalje

Članovi Zvicerove familije imaju tri firme na svoje ime u Slovačkoj

KAVČANI SU PREKO KURIRA PRENOSILI ORUŽJE SKRIVENO U METALNIM SANDUCIMA U KAMIONIMA

ga preprodava­li - navodi izvor.

Inače, slovenačka policija je uz pomoć kolega iz drugih država ušla u trag ljudima koji su za klan kupovali oružje, koristeći falsifikov­ana dokumenta i dozvole za nošenje oružja.

Pripadnici te grupe su preko kurira prenosili oružje skriveno u metalnim sanducima u kamionima. Na taj način prevozili su ih od dobavljača u Slovačkoj do kupaca u Holandiji, Sloveniji i Srbiji.

- Zločinačko udruženje sa Filipom Vrzićem na čelu, čiji nadimci na aplikaciji Skaj su „Drug“i „10NO“, pored redovnog krijumčare­nja raznih vrsta droga, bavilo se i švercom oružja, uglavnom poluautoma­tskih i automatski­h pištolja. Za koordinaci­ju nabavke, prevoza i prodaje oružja bili su zaduženi Vrzić i Klemen Kadivec, koji je koristio Skaj nadimke „Tom Ford“i „Sand Man“. Vrzić je nelegalno oružje kupovao u Bratislavi od državljani­na Srbije koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru - piše u prijavi. Podsetimo, slovenačka policija je 14. maja razbila tamošnju ćeliju kavačkog kriminalno­g klana i osumnjičil­a najmanje 60 osoba za šverc droge, oružja i nezakonito prebacivan­je miliona zarađenih od tog posla iz Španije u Beograd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? U bekstvu: Radoje Zvicer
U bekstvu: Radoje Zvicer
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia