Alo!

DANIJELA ULOŽILA PRIGOVOR, NE VERUJE ODLUCI TUŽILAŠTVA

- EKIPA ALO!

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila Branislava Lečića za silovanje, uložila je Apelaciono­m javnom tužilaštvu u Beogradu prigovor na rešenje koje je odbacilo njene optužbe protiv poznatog glumca i političara.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula „da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Kada je tužilaštvo odustalo od njenih optužbi, glumica je izjavila „da tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak”!

Ona je dodala da postoje brojni svedoci, uključujuć­i i žrtve, kao i materijaln­i dokazi koji potvrđuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.

- Tužilac zna da ja nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi, najstrašni­jem napadu na moje ljudsko biće. Tužilac mi je, u vreme kada sam dostavila gomilu dokaza, čak poručio da mi veruje. Moram da naglasim da nisam ja pokrenula ovaj postupak. Tužilaštvo me je zvalo posle medijskih objava o filmu „Zaceli me“i nedeljama je insistiral­o da istupim. Odbijala sam jer sam smatrala da je nemoguće išta postići i da sudski postupak u Srbiji ne može da doprinese mom daljem ili boljem zaceljenju. Na moja odbijanja i rečenicu da mislim da naše pravosuđe nije struktuira­no s ciljem da razume žrtvu, tužilac mi je rekao: „Danijela, niste fer“… Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i da imaju pravo pomoći i podrške. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati - kaže Danijela Štajnfeld.

 ??  ?? Nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi ŠTAJNFELD
Nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi ŠTAJNFELD

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia