Alo!

SPORT U ŠKOLI ZA 69.000 DECE

Program se sprovodi u osnovnim školama 12 beogradski­h opština, a od Nove godine obuhvatiće sve osnovce

- PIŠE: EKIPA ALO! Svoj deci koja učestvuju u programu omogućeni besplatni zdravstven­i pregledi

U osnovnim školama 12 beogradski­h opština sprovode se besplatne škole sporta za učenike od prvog do četvrtog razreda, koje Grad Beograd organizuje zajedno sa Ministarst­vom omladine i sporta.

Reč je o projektu kojim je obuhvaćeno oko 69.000 dece, a kako su najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić, plan je da od Nove godine akcija bude proširena i na sve ostale beogradske opštine.

Udovičić je u Osnovnoj školi „1.300 kaplara“na Zvezdari, koju je obišao sa zamenikom gradonačel­nika, rekao da je cilj ovog programa da deca imaju mogućnost da se besplatno bave sportom.

- Ideja je da od Nove godine program proširimo na svih 17 beogradski­h opština i da bukvalno sva deca njime budu obuhvaćena, da na taj način promovišem­o prave vrednosti i zdrave stilove živote, ali i da utisnemo onu najvažniju poruku kako deci tako i roditeljim­a da je, bez obzira čime se budu bavili, a siguran sam da među ovom decom imamo buduće najbolje i matematiča­re, istoričare, ekonomiste, pravnike, važno da se bave sportom i da im to, s naše strane, bude omogućeno apsolutno besplatno - rekao je Udovičić.

Zahvalio je svim učesnicima projekta i dodao da su, u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta, svoj deci koja učestvuju u ovom programu omogućeni besplatni zdravstven­i pregledi.

Vesić je rekao da je, posle podele besplatnih tableta, Grad Beograd zajedno s Ministarst­vom omladine i sporta pokrenuo novu akciju - besplatna škola sporta.

Naveo je da ova akcija obuhvata oko 69.000 devojčica i dečaka, a da će od Nove godine biti obezbeđena dodatna sredstva da se proširi i na ostale opštine na teritoriji prestonice.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia