Alo!

Budinog sinovca izrešetali u Podgorici

-

PIŠE. S. DŽ. S.

Tovar od 1,4 tone kokaina nađenog u kontejneru s bananama za čiji se šverc sumnjiče Budimir Krstović (66), zvani Budo Banana, i njegova ćerka Marina (27), vredan oko 100 miliona evra, čuvaju pripadnici Posebne jedinice policije! Zna se ko je glavni naručilac tog kokaina, ali se njihova imena za sad čuvaju u tajnosti, saznaje Alo!.

- Škaljarski klan je ogorčen zbog gubitka kokaina jer je preko Budove firme transporto­vao drogu za Srbiju i Crnu Goru. Iza odavanja pošiljke stoje članovi kavačkog klana. Oni su dojavili policiji da se droga iz Argentine nalazi u kamionu parkiranom ispred Budove firme. Tovar se trenutno čuva u Upravi policije, u carinskom odseku.

Sumnja se da se od 1992. godine bavi švercom ali to nikada nije dokazano: Budimir Krstović

Hangare non-stop obezbeđuju pripadnici posebne jedinice policije. Deo ove droge je trebalo da ide u Srbiju, a deo na Crnogorsko primorje. Policija i tužilaštvo su imali dogovor da prate gde će pošiljka otići, ali je jedan crnogorski političar naredio da se akcija prekine, govoreći: „Sad ih hapsite, nema dalje da ide!“- tvrdi izvor Alo! blizak istrazi.

Crnogorski inspektori, navodno, već imaju informacij­e ko je bio glavni naručilac i finansijer droge, ali se njihova imena čuvaju u tajnosti jer se još uvek prikupljaj­u dokazi.

- Budo Banana i njegova ćerka su još u pritvoru. Trenutno se ispituje kvalitet

Negira krivicu: Marina Krstović uzorka kokaina u Forenzičko­m centru Crne Gore. Nema dokaza da je pošiljka išla direktno u Budovu firmu. Droga je trebalo da se razdeli u tri grada, navodno preko odbornika jedne stranke koji su bliski škaljarsko­m klanu, ali se to još uvek utvrđuje - kaže naš sagovornik

U bananama pronađeno 1,4 tone kokaina

Budo Banana je stric Igora Krstovića, koji je navodno pripadnik škaljarsko­g klana. Krstović je teško ranjen u januaru 2020, kad je na njegov „mercedes“ispaljeno više od 20 metaka u blizini njegove kuće u Podgorici. Pogođen je u grudi, stomak i butinu, posle čega je hitno prebačen u bolnicu u Hanoveru. Tamo ga je čuvala policija, ali mu je na kraju uručeno rešenje o proterivan­ju.

blizak crnogorsko­j policiji.

Krstović je jedan od najvećih uvoznika južnog voća i snabdeva gotovo sve velike trgovinske lance.

- Budo Banana je multimilio­ner. Sumnja se da se od 1992. bavio švercom nafte i cigareta, ali nikada nije osuđivan i pre ovog hapšenja je bio čist kao suza. U Srbiji ima 10 kompanija koje se vode na njegovu ženu. Na saslušanju u tužilaštvu se branio da nije kriv i da mu je navodno sve namešteno -navodi naš izvor na kraju razgovora.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia