Alo!

Ruši rekord

- Aleksandar Katai M. T.

Kluž, Braga, Novi Pazar... Crvena zvezda ne bira protivnike koje će da obori na pleća i samo je sa Partizanom remizirala. Takav bilans dovodi je u situaciju da rasterećen­a ide u Razgrad, gde je čeka Ludogorec (četvrtak, 21, RTS1) u meču drugog kola grupe F Lige Evrope.

Posle neugodnog gostovanja u Novom Pazaru, blista Aleksandar Katai koji je postigao devet golova na poslednjih osam utakmica!

- Vrlo bitna pobeda. Teško gostovanje sa kojeg nije lako odneti bodove, ali smo uspeli. Već u četvrtak nas čeka meč sa Ludogoreco­m, gust nam je raspored, ali navikli smo na to. Imamo samo par dana da se spremimo za utakmicu, ali daćemo sve od sebe da budemo najbolji rekao je Katai i prokomenta­risao efikasne partije.

- Lepo je što postižem golove. Nije to najbitnije, ali prija kada čujem tako nešto. Ključna je pobeda ekipe. Recimo, da sam postigao gol, a da je bio remi ili poraz, to bi bilo loše. Što se tiče toga ko je postigao najlepši pogodak na utakmici, prednost dajem Sanogu, ne daje golove često, pa neka bude njegov zaključio je Katai.

Trener Stanković ne jada se previše posle problema koje su

Katai je na dobrom putu da nadmaši prošlosezo­nski učinak u kome je postigao 18 i namestio devet golova.

igrači imali zbog stomačnog virusa. Borjan, Krstičić, Ben i Pavkov i dalje su pod znakom pitanja za meč u Razgradu, ali raduju dobre odbrane rezerviste Popovića, činjenica da je Dioni najzad pogodio cilj na domaćem planu, a i pomalo zaboravlje­ni Italijan Falko prvi put je na terenu proveo 90 minuta. Ako se tome doda da se Eraković potpuno oporavio i ustalio, ne čudi optimizam koji vlada u crvenobeli­m redovima. Šampion Srbije boriće se protiv neugodnog Ludogoreca, ali i tradicije koja je na strani Bugara. Ulog je veliki, ali meč nije presudan pošto je grupa izjednačen­a i još niko ne nazire plasman u nokaut fazu.

Ono što je najvažnije, ne postoji pritisak i ta loptica je prebačena na Dambrauska­sove izabranike. Ni litvanski trener ne spava mirno. Ima koronaviru­s, veliki broj igrača je pod znakom pitanja, a svesni su da sa Zvezdom nema šale.

Crveno-beli na put u Bugarsku kreću u sredu čarter letom i pod strogim kovid protokolom

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia