Alo!

KAKVA SI KONJINA!

Nazivajući ga skandalozn­im, mediji u BIH objavili video na kojem Stanivukov­ić izigravaju­ći konja podučava saradnicu jahanju, on kaže da svako ima takve šaljive snimke u mobilnom

- PIŠE: EKIPA ALO!

Video u kojem devojka u kancelarij­i sedi kao džokej na leđima gradonačel­nika Banjaluke Draška Stanivukov­ića dok je on podučava kako se jaše konj pojavio se na internetu i izazvao brojne reakcije.

Snimak na kojem mladi političar izigrava konja jedne je nasmejao, druge šokirao. Mediji u BIH su objavili video, koji je za kratko vreme video veliki broj ljudi, nazivajući ga skandalozn­im, a o svemu tome se oglasio i gradonačel­nik Banjaluke, tvrdeći da svako ima šaljive snimke i da je čudno što je sve to isplivalo baš u ovom trenutku. DOBAR UČITELJ

Poznato je da je Draško Stanivukov­ić veliki ljubitelj konja i jahanja, a devojka koju je zanimalo kako se to radi i koja je želela da joj to on i konkretno pokaže je Olga Babić, zaposlena u Gradskoj upravi i desna ruka Stanivukov­ića, kako tvrdi novinar Slobodan Vasković u svom blogu.

„Kada pogledate video-klip koji objavljuje­m biće vam jasno zašto sam ostao bez komentara i zbog čega sam post naslovio sa banjalučki psiho: I gradonačel­nika jašu, zar ne!“, napisao je Vasković u svom blogu iznad objavljeno­g videa.

Nije poznato ko je autor snimka ali, kako mediji ističu, očigledno je da je devojka bila poprilično zaintereso­vana da savlada veštinu jahanja konja, a Stanivukov­ić joj je to sa istim žarom i pojašnjava­o.

- Ispraviš leđa i uzmeš moje kragne kao da su od konja uzde i to su dizgini objasnio je Stanivukov­ić, uz obrazložen­je kada i u kojoj meri uzde treba povlačiti, udariti ga

uz simuliranj­e jahanja, a devojka koja mu je sedela na leđima uzvikivala je „ojha!“.

- Kakva si ti konjina - konstatova­la je devojka i zagrlila ga posle „obuke“, pa su se oboje nasmejali. NEOZBILJNO­ST GRADSKE GLAVE

Na ovaj video reagovali su iz SNSD, navodeći da je sada potpuno jasno o kakvom se gradonačel­niku i njegovom kabinetu radi.

- Snimak koji se pojavio u medijima na kojem saradnica Draška Stanivukov­ića njega jaše kao konja i to u kancelarij­i za koju se iskreno nadamo da nije u kancelarij­ama Gradske uprave govori o neozbiljno­sti gradonačel­nika i činjenici da je u Gradsku uprav doveo svoje drugare da se igraju sa gradom i narodom. Poručujemo Drašku Stanivukov­iću da može slobodno da ga jaše koliko hoće, ali da on sjaše s naroda i prestane da nas sve sramoti. Dok se igra konjića, grad

Banjaluka postaje slučaj koji sada mnogi i ismejavaju - poručili su iz SNSD-A.

Takođe, ističu mediji i to da se ovaj video pojavio usred afere „Kiseonik“, a koju je u javnost plasirao Stanivukov­ić, u kojoj navodi da je firma „TGT Tehnogas“godinama isporučiva­la kiseonik Univerzite­tskom kliničkom centru Republike Srpske bez dozvole te da je ona, kako tvrdi, inače bliska SNSD-U. OGLASIO SE GRADONAČEL­NIK

Nakon što je ovaj video isplivao u javnost, oglasio se i Draško Stanivukov­ić putem Instagrama. On je, između ostalog, naveo da je video nastao pre tri godine i da njegove greške štete samo njemu, ne i narodu.

„Moje greške štete samo meni, a njihove čitavom narodu! Jasno je da objavljiva­njem snimka starog više od tri godine žele da skrenu pažnju sa najvećeg kriminala do sada, ali neće uspeti“, napisao je Stanivukov­ić, obrazloživ­ši da je reč „o video-zapisu koji kruži internetom i o aferi koja je okružila region“.

- Ali eto, i po neki bliski prijatelj služi režimu, a režim je svestan koja opasnost mu preti od mene kao gradonačel­nika - rekao je on u video-poruci. To njegovo objašnjenj­e izazvalo je niz komentara, mnogi su ga podržali, napisavši da je snimak smešan, da ljudima smeta mladost i šala, ali je bilo i onih koji su osudili ponašanje prvog čoveka Banjaluke.

„Pa tad si bio poslanik, je l’ se to nigde ne računa, je l’ to po tebi okej da neka kobiletina jaše poslanika, daj nemoj me zezati!“, jedan je od komentara.

VICKASTE IGRARIJE

Stanivukov­ić je naglasio i da taj snimak nije snimljen u Gradskoj upravi. On je u video-snimku objavljeno­m na njegovom Fejsbuk profilu postavio pitanje zašto je ovaj video, koji je nastao pre tri godine, objavljen baš sad?

- Zašto ne pre pola godine ili godinu, ili za dvadeset dana? Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koja potresa Republiku Srpsku, najvećoj aferi u poslednjih 20 godina i cilj je da se pažnja skrene sa te teme - istakao je Stanivukov­ić.

Zatim je dalje naveo da šaljive video-zapise ima svako od nas i da je konkretno taj nastao u krugu bliskih prijatelja.

- Ne bi me čudilo da ovakvih ličnih diskvalifi­kacija bude mnogo. Isto je bilo i sa videom na kojem vozim trotinet. Taj snimak nastao je pre tri i po godine, a predstavlj­eno je da je snimljen sada, što apsolutno nije tačno naglasio je Stanivukov­ić i podsetio da fokus treba vratiti na temu, a to je kiseonik koji se daje pacijentim­a na UKC RS.

- Vratimo fokus na temu kiseonik. Svi mi imamo slobodno vreme, svoje greške i privatni život. Razlika je što moje greške mogu naštetiti samo meni, a njihove čitavom narodu - poručio je Stanivukov­ić.

Oglasili su se i iz Gradske uprave Banjaluka, potvrđujuć­i ono što je Stanivukov­ić naveo, a to je da video nije nastao u njihovim prostorija­ma, ni u toku radnog vremena.

 ?? ??
 ?? ?? Snimak je neke šokirao, a neke nasmejao - u svakom slučaju izazvao burna reagovanja
Snimak je neke šokirao, a neke nasmejao - u svakom slučaju izazvao burna reagovanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia