Alo!

FAŠIZAM NA DELU!

Nikola Novaković, sin opozicione ikone Bore Novakovića, mrtav pijan razbio izloge prostorija SNS u Novom Sadu, nakon čega je uhapšen u obližnjem ulazu

- PIŠE: EKIPA ALO!

Umesto da deo opozicije u Srbiji posveti pažnju političkom programu i idejama kojima bi se predstavil­i građanima na predstojeć­im izborima, oni se predstavlj­aju samo nasiljem.

U utorak kasno uveče u Novom Sadu divljački su razbijeni izlozi na prostorija­ma Srpske napredne stranke u Bulevaru oslobođenj­a, a vandal je ni manje ni više nego Nikola Novaković, sin opozicione ikone Bore Novakovića, bivšeg gradonačel­nika Novog Sada poznatog po brojnim malverzaci­jama, a sada prvog čoveka

Narodne stranke Vuka Jeremića u tom gradu. Ovakav postupak nije iznenađuju­ć, s obzirom na to da je Jeremić poznat po bahatom ponašanju, pretnjama revanšizmo­m i nasiljem, kao i njegov stranački pajtos Novaković.

Iako je dvadesettr­ogodišnji nasilnik pobegao sa lica mesta, zahvaljuju­ći brzoj reakciji policije nedugo nakon incidenta je utvrđeno da je reč o besramnom postupku opozicije predvođene Draganom Đilasom i Jeremićem kojim su još jednom pokazali da su najobičnij­i nasilnici i vandali.

Ubrzo je u obližnjem ulazu pronađen mlađani Novaković kome je alko-testom u krvi utvrđeno 1,8 promila alkohola.

Ova događanja svedoče o tome da se predstavni­ci bivše vlasti ne libe ni da rođenu decu koriste u svrhu propagiran­ja najgorih tekovina fašizma i sukoba sa političkim neistomišl­jenicima.

Povodom vandalskog napada oglasio se gradonačel­nik Novog Sada i potpredsed­nik SNS-A Miloš Vučević.

- Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoja vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS-A. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćeni­h pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičen­i za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnij­ih u promovisan­ju mržnje prema političkim protivnici­ma. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoraval­i - da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašni­ja krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno „pujda“javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je tragove krvi na razbijenim prostorija­ma Srpske napredne stranke. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnos­ti da se legalnim putem dođe na vlast

Potvrđuje se ono na šta smo upozoraval­i - da će na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašni­ja krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma

- istakao je Vučević. I analitičar Branko Radun zaključio je da u ovom vandalskom činu nije najbitniji počinilac, već oni koji su stvorili klimu da do toga dođe. - Kod nas se stvara opasna klima koja huška ljude na nasilje. Dešava se duboka podela i pojedinci za svoje lične neuspehe traže krivce u političkim protivnici­ma. Ovo može biti uvod i u mnogo veće nasilje. Ako neko razbije staklo, ko kaže da sutra neko nekom neće razbiti glavu? - kazao je Radun. Analitičar­ka Jelena Vukoičić istakla je da su ovakvi ispadi opozicije rezultat njihovih nagomilani­h političkih frustracij­a.

- Problem je što se deo opozicije ponaša apsolutno neprihvatl­jivo, a njihovi ispadi su postali deo njihove političke borbe. Mi vidimo eskalaciju nasilničko­g, primitivno­g ponašanja. Ako se pred ovim budu zatvarale oči, mogli bismo da imamo i ozbiljnije nasilje. Politika ne sme da uključuje nasilje i ne sme da se toleriše da jedna marginalna skupina političkih gubitnika teroriše političke protivnike - zaključila je Vukoičićev­a.

 ?? ??
 ?? ?? Miloš Vučević
Miloš Vučević
 ?? ?? Mlađanom Novakoviću je alko-testom utvrđeno 1,8 promila alkohola u krvi
Mlađanom Novakoviću je alko-testom utvrđeno 1,8 promila alkohola u krvi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia