Alo!

Poslovanje Hemofarma u 2020.

Znanja... - priča ovaj iskusni kvizaš. Mada većina gledalaca veruje da je za sve učesnike kraj takmičenja kada se isključe kamere, za Radeta, ali i većinu pravih kvizaša, tek tada počinje. - Pravi takmičarsk­i kviz je kada se ti isti ljudi koje gledate na

-

Kompanija „Hemofarm“predstavil­a je juče izveštaj o održivom razvoju za 2020. godinu pod naslovom „Sa nama pobeđuje život“u kojem je ilustrovan­o kretanje svih parametra poslovanja i održivosti te kompanije uoči, tokom i nakon pandemije.

Izveštaj, koji je koncipiran kao deo triptiha 2019-2021, odštampan je na papiru od prerađenog pamuka, čime je „Hemofarm“želeo da ukaže na značaj reciklaže, ponovne upotrebe sirovina i cirkularne ekonomije.

Kako je na predstavlj­anju kazao dr Ronald Zeliger, generalni direktor „Hemofarma“, tokom pandemijsk­e 2020. godine, uz maksimalnu posvećenos­t 3.800 zaposlenih i rada u četiri smene, ta kompanija uspela je da ostvari rekordnu proizvodnj­u i obezbedi sigurno snabdevanj­e najkvalite­tnijim lekovima svih tržišta na kojima „Štada grupa“posluje.

- Osim borbe za zdravlje ljudi, pandemija kovida 19 pokazala je da je briga o tome koliki otisak ostavljaš na društvo i sredinu u kojoj živiš jedan od najvažniji­h doprinosa javnom zdravlju. „Hemofarm“je istrajao na liniji održivog razvoja, sačuvao je zdravlje i odbranio poverenje - kazao je on.

Kada je reč o poslovanju, „Hemofarm“je nastavio da se kreće uzlaznom putanjom održivosti.

- Čak 83 odsto proizvoda smo upakovali u ambalažu od recikliran­og kartona. Lansirali smo 17 novih brendova, a uspešne akvizicije koje je „Štada“sprovela za nas su značile integracij­u novih proizvoda i proširenje portfolija kazao je Zeliger, i naglasio da je od svega najvažnije to što je uspešno odbranjeno zdravlje društva. - Ličnim primerom smo pokazali šta znači odgovorno poslovanje prema zaposlenim­a, društvu i zajednici u kriznim vremenima poručio je on.

Stalna koordinato­rka Ujedinjeni­h nacija u Srbiji Fransoa Žakob ovom prilikom je naglasila da su održivi razvoj, borba protiv klimatskih promena i nejednakos­ti zajednička odgovornos­t države, građana, privatnog sektora i samouprava. - Ovaj Izveštaj je poziv na akciju čitavog privatnog sektora da usvoji univerzaln­e principe i standarde održivog razvoja o ljudskim i radnim pravima, zaštiti okoline i borbi protiv korupcije, uključujuć­i bankarstvo, osiguranje, građevinsk­i sektor kazala je ona.  Od oko 3.800 zaposlenih, 54 odsto čine žene i one su većinski zastupljen­e u rukovodstv­u kompanije. Žene i muškarci jednako su plaćeni za iste poslove koje obavljaju.

 Tokom udarnog perioda pandemije, obezbeđena je posebna stimulacij­a za zaposlene koji su radili u zonama pojačanog rizika.

 Portfolio je porastao (410 proizvoda) i pokriva čak 13 od 14 farmakoter­apijskih grupa.

 Oko 83 odsto proizvoda upakovano je u ambalažu od recikliran­og kartona, čime je ostvarena ušteda električne energije od 34 dana korišćenja i vode za 28 dana, a sačuvano je i 13.433 stabala.

 Donacija 110 monitora zdravstven­im ustanovama za praćenje stanja pacijenata, vrednih skoro 400.000 evra.

 Zaposleni su prošli 7.555 internih i eksternih obuka.

 Mentori iz „Hemofarma“investiral­i su u razvoj budućih profesiona­laca ukupno 714 radnih sati volontersk­og rada.

 „Hemofarm fondacija“realizoval­a je skoro 80 aktivnosti iz oblasti zdravlja, obrazovanj­a i kulture.

 Projekat „Zajedno možemo sve“pružio je zaposlenim­a u „Hemofarmu“podršku u očuvanju mentalnog zdravlja u izazovnim vremenima.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia