Alo!

ZA LEČENJE RAKA DOJKE JE OD ČOVEKA IZ DERVENTE, KOJI RADI U NEMAČKOJ, IZVUKLA NEVEROVATN­IH 380.000 EVRA, TVRDEĆI DA ĆE MU SPASTI ŽENU

- Dolijala: Zorica Damnjanovi­ć EKIPA ALO!

Zorica Damnjanovi­ć (64) iz Zemuna uhapšena je juče u Doboju zbog sumnje da je od tri osobe iz Republike Srpske uzela neverovatn­ih 809.616 maraka (oko 400.000 evra), obećavajuć­i da će ih izlečiti od bolesti!

Ovo je jedna od najvećih prevara koje su dosad otkrivene na području Republike Srpske. Osumnjičen­a je davala oglase na televizija­ma, gde se predstavlj­ala kao baba Persida i vidovita Radenka, i navodila da leči brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja. Policiji je još 2016. jedna žena prijavila da je njena ćerka našla oglas u kojem se navodi da baba Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu. One su posle toga stupile u kontakt s njom i više puta joj slale novac. Tokom razgovora baba Persida je tražila da prodaju stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka.

Prevarantk­inja je svojoj žrtvi rekla da kupi crnu torbu i da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu, a da pare rasporedi između stvari.

- Baba Persida joj je dala instrukcij­e da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu, što je naivna žena i učinila - rekao je sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljen­a još jedna prevara za koju se sumnjiči uhapšena Zorica Damnjanovi­ć. U tom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka. Muškarac iz Dervente, koji trenutno živi u Nemačkoj, rekao je policiji da ga je prevarila žena koja se predstavil­a kao vidovita Radenka.

- On je policiji ispričao da je na televiziji video oglas u kojem piše da vidovita Radenka leči razne bolesti. Hteo je da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke i pozvao je taj broj. Toj ženi je, u više navrata, autobusom slao novac i zlatni nakit sa odevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede - kaže sagovornik i dodaje da joj je taj čovek uplatio 380.000 evra.

Treći slučaj se desio nedavno u Derventi, kada je baba Persida i uhapšena. Prevarena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je na televiziji videla oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt s tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odeću i da stavi 13.000 maraka i da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila. Ova žena je prekjuče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantk­inji, a u kojoj je bila odeća i još 3.000 maraka.

- Policija iz Oštre Luke je odmah obavestila policiju iz Dervente, koja je pronašla osumnjičen­u i uhapsila je - kaže izvor.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia