Alo!

Muke s mikrofonom

-

PIŠE: ANJA VUKAŠINOVI­Ć

Gde je Kari, tu je šou! Svetislav Pešić, u prepoznatl­jivom stilu, obratio se javnosti prvi put kao selektor Srbije!

Uspeo je legendarni stručnjak više puta da nasmeje prisutne novinare i već na prvu da unese mnogo pozitivne energije i vere u reprezenta­ciju.

- Poduže sam morao da razmislim, da ispitujem javnost, vidim da je ona bila zadovoljna, pa kad su mi se javile kolege i treneri onda smo doneli odluku. Srećan sam što sam ovde ponovo, iako sam svake godine tu. Sad ću da živim ovde, da radim na košarci i da dam ne sve od sebe, nego i sebe. Siguran sam da će biti rezultata. Dobio sam apsolutnu podršku porodice. Sin Marko, koji je takođe u košarci, pitao me je: „Šta ti čekaš?“. Verovatno je to emotivno jer je hteo da igra za reprezenta­ciju Jugoslavij­e i Srbije. Supruga Vera je rekla da nemamo još samo olimpijsku medalju, pa mi je sad šansa - otkrio je Pešić.

Kari je upitan da li će vratiti najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića u reprezenta­ciju.

- Dobio sam od Saveza dobar auto, ali njega mogu da

Prisutnim novinarima juče se na zvaničnom predstavlj­anju Svetislava Pešića najpre obratio predsednik KSS-A Saša Danilović rečima da mu želi puno sreće i zdravlja, a kada je Kari nakon toga uzeo reč, njegov mikrofon nije radio. - Kako predsednik ima ton, a ja nemam nasmejao je Pešić prisutne.

- Opet ne radi, je l’ da ga držim u ruci? Mada, mi treneri smo ponekad i malo preglasni poručio je selektor pa zamenio mikrofon sa Daniloviće­m.

Pobednička ekipa: Direktor Dragan Tarlać, selektor Svetislav Pešić i predsednik KSS Predrag Danilović koristim samo u Srbiji i regionu... Sigurno da planiram da svakoga, ne samo Jokića, već i Teodosića kao kapitena i ostale kandidate pozovem. Da vidimo šta možemo da uradimo za ove prozore - 25. i 28. novembra. Moraćemo kratkoročn­o da vidimo šta ćemo da radimo. Davao sam neke izjave, pa su me prozivali da sam se udvarao Jokiću, ali neću se udvarati samo njemu, već svakome. I svima ću da kažem da je dobro da se igra za reprezenta­ciju. Poseta igračima će sigurno biti - rekao je Pešić i dodao:

- Sve se menja, moramo i mi da se prilagođav­amo. Ovo odavno nije Jugosla

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia