Alo!

ZBOGOM, DRAGI IVANE

-

Na početku jučerašnje sednice Vlade Srbije održan je minut ćutanja povodom smrti nekadašnje­g ministra kulture Ivana Tasovca.

Premijerka Ana Brnabić i prisutni ministri ustali su pre početka sednice i minutom tišine odali počast Tasovcu. Direktor Beogradske filharmoni­je nalazio se na poziciji ministra kulture i informisan­ja od septembra 2013. do avgusta 2016. godine.

Tasovac (55) je iznenada preminuo u svojoj kući u Beogradu u sredu uveče nakon što mu je, prema nezvanični­m informacij­ama, pozlilo kad se vratio sa sporta.

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervato­rijumu „Petar Iljič Čajkovski“u Moskvi, u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmoni­je od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasn­o je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

On je u dvanaestoj godini debitovao sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmoni­je. Nastupao je kao solista i sa orkestrima u Italiji, Švajcarsko­j, Španiji, Irskoj, SAD, Rusiji, Belgiji. Bio je član žirija međunarodn­ih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u

Italiji, Rusiji i bivšoj

Jugoslavij­i.

Dobitnik je nagrade

Disrupton za

2004. godinu, koju dodeljuje predstavni­štvo advertajzi­ng mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajeno­g, menjaju pravila i razbijaju ustaljene kanone; dobitnik je povelje „Budi dobar i pokaži to drugima“koju dodeljuje Poslovna škola za odnose se javnošću za u periodu jul-decembar 2004. godine, godišnje nagrade za 2005. godinu, koju dodeljuje „Samsung“, kao i nagrade „Doprinos godine Evropi 2009.“. Nedeljnik „Vreme“izabrao ga je za ličnost 2011. godine.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia