Alo!

Nalepnice KM na službenim vozilima

Pripadnici specijalni­h jedinica su tokom noći izbušili gume na kamionima kojima su Srbi blokirali magistraln­e puteve, u želji da spreče uklanjanje barikada, a da onda za to optuže Beograd - Ko zna šta mogu uraditi tokom povlačenja. Verovatno žele da izazo

- M. J.

Pripadnici ROSU koji su skoro dve nedelje na Jarinju i Brnjaku tokom noći izbušili su gume na kamionima kojima su Srbi blokirali magistraln­e puteve u želji da spreče uklanjanje barikada, a da onda za to optuže Beograd.

Plan im je da srpskom narodu otežaju povlačenje sa blokada i da se, zatim, žale Briselu da Srbi nisu ispoštoval­i dogovor jer nisu na vreme sa puteva uklonili kamione i drugu tešku mehanizaci­ju. Jedan od Srba koji je danonoćno na Jarinju Miloš Antonijevi­ć kaže da su gume isečene na najmanje dvadeset kamiona. - Siguran sam da su to uradili neki od pripadnika ROSU. Oni ovuda prolaze kasno noću, posle ponoći, kada im je smena dežurstva. Isekli su gume na šleperima i kombi vozilima kako bi nam otežali da oslobodimo put. Klasična opstrukcij­a. Na sve su spremni. Možda žele da im to bude opravdanje da ostanu

Nezadovolj­ni postignuti­m sporazumom u Briselu o tablicama, predstavni­ci Socijaldem­okratske partije juče su organizova­li akciju ispred vlade tzv. Kosova, ispisujući sprejom na službenim vozilima KM i lepeći papirne tablice s oznakama SRB.

još neko vreme - kaže on.

Naoružani pripadnici ROSU od kako je stigla vest iz Brisela da je Srbija izvojevala još jednu pobedu, odnosno da je Aljbin Kurti doživeo fijasko, pokazuju nervozu i veoma često dobacuju okupljenim Srbima. Tokom jučerašnje­g dana pozirali su ispred bornih vozila i pravili selfije, a neki od njih su provociral­i srpski narod tako što su rukama pokazivali simbol dvoglavog orla. Time pokazuju da su nezadovolj­ni dogovorom u Briselu i da su svesni prištinsko­g debakla.

Klasična opstrukcij­a. Na sve su spremni. Možda žele da im to bude opravdanje da ostanu još neko vreme

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia