Alo!

Mišović opet potpuno u kovid režimu

-

Kako kaže, da bi se ovo zaustavilo, moraju da se sprovedu mere.

- Sada je nemoguće bilo šta učiniti povećanom vakcinacij­om. Pitanje je koliko je onih koji žele da se sada vakcinišu već zaraženo, tako da se sad vakcinišu samo sa trećom buster dozom, koju odlaze da prime disciplino­vani, jer su shvatili da je to neophodno. Elementarn­a logika govori da se preduzmu rigorozne protivepid­emijske mere koje podrazumev­aju ograničenj­e kretanja, sprečavanj­e kontakata, mogućnosti da se virus fizički širi. Restrikcij­e okupljanja na javnim mestima u zatvorenom, klubovima, kafićima, pa i prodavnica­ma, osim onih gde su nasušne, elementarn­e potrebe. Naravno, uz prelazak na onlajn rad i nastavu - precizira Janković, i dodaje da bi te mere dale efekat za 15 dana.

Dodaje da je druga mogućnost da pustimo da sam prirodni proces dostigne svoj maksimum kada se ogroman broj ljudi zarazi.

Brojevi će pod ovakvim uslovima još rasti. Šansu da se izborimo s epidemijom ispustili smo u junu i julu i danas nam umire na desetine ljudi. Sa više od 8.000 zaraženih i gotovo 50 umrlih dnevno, mora se razmišljat­i o uvođenju drastičnij­ih mera, pa i o zatvaranju, ali samo bi se to vreme iskoristil­o za ubrzanu vakcinacij­u. ukoliko

Kovid propusnice mogu dati efekat, iako više ne potpun. U slučaju da se to ne ostvari, jedina preostala mogućnost je uvođenje restrikcij­a. Zatvaranje svega na 10 dana bi rešilo problem, ali to nije realno.

Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“od juče je ponovo potpuno u kovid režimu zbog pogoršanja epidemijsk­e situacije. Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“Predrag Savić rekao je da je ova ustanova prethodnih dana izmeštala pacijente u druge bolnice.

- Hirurzi ne mogu da se bave svojim pozivom, jer smo sada ponovo u kovid režimu. Troje pacijenata je već upućeno u A blok „Dragiše Mišovića“, a obezbeđeno je 300 ležećih mesta za kovid pacijente naveo je Savić. On je dodao da, što se tiče starosne strukture, nema bitnijih promena u odnosu na prethodne talase, ali da je sada više od 85 odsto pacijenata na bolničkom lečenju nevakcinis­ano.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia