Alo!

ČOVEK KOJI JE POŠMRKAO TRI LUKSUZNE KUĆE

-

Život đubretara Majkla Kerola iz Norfolka u Engleskoj zauvek se promenio kada je sa 19 godina osvojio skoro 10 miliona funti (oko 11.500.000 evra) na Nacionalno­j lutriji. Međutim, nije znao to da iskoristi, i ubrzo je ponovo postao siromašan.

Majkl je osvojio britanski loto džekpot u novembru

2002. godine, a tad je nosio elektronsk­u nanogicu zbog toga što je pijan pravio nered, čak i na dan kada je podigao ček. U roku od tri godine nakon velikog dobitka, Majkiju je na bankovnom računu ostalo „samo“milion funti.

On je basnoslovn­o bogatstvo potrošio na razne droge, piće i prostitutk­e. Britanska štampa navodi da je u jednom trenutku priznao da ga je samo kokainska zavisnost naterala da „pošmrče“kokain u vrednosti tri luksuzne vile, i da se svako jutro, pre ustajanja iz kreveta, častio sa par grama kokaina i pride pola litre votke. Njegovo bahato ponašanje dovelo ga je na sud više od 30 puta, a često se pojavljiva­o u skupocenim automobili­ma i džipovima. Hvalio se da je spavao sa 4.000 žena, ali je takođe pokazao i svoju dobru stranu: dao je 4,5 miliona evra svojoj porodici i Sandri Ejtken, tadašnjoj devojci i majci svog deteta.

Ostatak njegovog bogatstva potrošio je na preterivan­je, lude odmore i žurke u javnim kućama uz kokain. Voleo je da nosi upadljiv zlatni nakit, a takođe je postao poznat po tome što je bacao hamburgere i pileće krokete na prolaznike iz svojih automobila, uključujući kombi „mercedes“s natpisom „Kralj dizelaša“.

Ubrzo su ga alkohol i droga, bez kojih nije mogao da zamisli početak dana, uzeli pod svoje. Što je rezultiral­o i okončanjem braka sa ženom koja je bila u sedmom mesecu trudnoće. Njegova luksuzna vila ubrzo je propala, a nakon što je spiskao skoro sve bogatstvo, prijatelji su počeli da ga izbegavaju. Do 2013. godine, Majki je bio mršav, beskućnik i bez posla. Preselio se iz Norfolka u Morej u Škotskoj i živeo u oronulom jeftinom hotelu, a pre toga je bio beskućnik tri meseca, dok nije našao posao u fabrici keksa, a zatim u klanici. Kada se klanica zatvorila, našao je posao za 11 evra u rudniku uglja.

- Srećan sam. Ne moram više da gledam preko ramena, niko me neće udariti u potiljak i opljačkati. Ovo je najboljih mogućih 10 godina života. Da novac nije ovako nestao, ja bih verovatno sad bio mrtav - kaže Majkl.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia