Alo!

PRESTAO DA PIJE, PA POČEO DA JEDE EKSERE

-

ma, a upravo taj događaj jedan je od glavnih svedoka užasa koji su ljudi u Avganistan­u proživeli proteklih meseci. Ove fotografij­e privukle su i veliku pažnju medija, koji su želeli da saznaju nešto više o devojčici i njenim roditeljim­a. Portparol Pentagona Džon Kirbi je prošlog meseca kratko rekao da je dete vraćeno ocu nakon što je izlečeno u norveškoj bolnici na aerodromu.

- Očigledno je da imamo odgovornos­t i da moramo da vratimo dete roditeljim­a. Ovo je bio veoma humani čin našeg vojnika, a porodica razmišlja da detetu da srednje ime Marina, u čast marinca koji joj je spasao život - izjavio je tada Kirbi.

Ovu dirljivu priču je, kako navode mediji u SAD, pokušao da iskoristi bivši predsednik Donald Tramp na jednom od svojih političkih skupova, na kojem se pojavio spasilac bespomoćne bebe Lens Hanter Klark.

- Imamo čast da nam se pridruži jedan od marinaca koji je hrabro služio u Kabulu tokom povlačenja i pomogao u evakuaciji deteta preko zida aerodroma. Videli ste ga. Uradio je odličan posao - rekao je Tramp, a Klark je kratko dodao:

- Ja sam momak koji je povukao bebu preko zida i to je verovatno jedna od najboljih stvari koju sam uradio u celom svom životu.

Ubrzo se saopštenje­m oglasio marinski korpus SAD, koji je naveo da se marinac Klark nalazi pod istragom jer vojna policija treba da utvrdi da li je njegovo pojavljiva­nje na jednom političkom skupu kršenje zakona, budući da vojska zabranjuje da njeni članovi govore na partijskim skupovima. Ako ga proglase krivim, Klark će biti nečasno otpušten iz vojske, bez prava na penziju.

Lekari iz Litvanije uklonili su kilogram eksera i šrafova iz stomaka muškarca koji je počeo da jede metalne predmete kada je batalio alkohol. Muškarac, koji nije identifiko­van, primljen je u bolnicu u Klaipedi, gradu na obali Baltika, zbog bolova u stomaku. Snimak stomaka pokazao je da su neki od metalnih predmeta u stomaku bili dugi i po 10 centimetar­a. „Nikada nismo videli ništa slično“, rekao je glavni hirurg bolnice Algirdas Slepavicij­us. Bivši pijanac je u stabilnom stanju i pod stalnim nadzorom lekara.

 ?? ?? Tog dana predao sam svoju bebu američkom vojniku, potpunom strancu. Mogao sam samo da se nadam da je taj marinac dobar čovek
Tog dana predao sam svoju bebu američkom vojniku, potpunom strancu. Mogao sam samo da se nadam da je taj marinac dobar čovek
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia