Alo!

Dugovi Junajted grupe 4,3 milijarde evra!

- Dragan Šolak, propali tajkun koji samo pravi dugove Vladimir Lučić, čovek koji ume da radi i razvija posao

Junajted medija, kompanija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, poznata po neplaćanju poreza u Srbiji i iznošenju stotina miliona evra prihoda iz zemlje, pokrenula je novu kampanju protiv Telekoma Srbija!

Šolakov hibridni rat protiv Telekoma zapravo bez prestanka traje već dve godine, otkako je aktuelni generalni direktor Vladimir Lučić pokrenuo snažnu transforma­ciju ovog državnog privrednog giganta.

Ovog puta „nezavisni” i „objektivni” mediji Nova S, N1 i list „Danas“, a zapravo tajkunski mediji pod punom Šolakovom kontrolom, uzeli su na zub i Telekom i Javno preduzeće Pošta Srbije zbog ugovora o preuzimanj­u operatera Pošta NET.

U seriji priloga ovi mediji tvrde da su korisnici Pošte NET” praktično oštećeni jer će od sada koristiti usluge Telekoma, da u skladu sa zakonom nisu obavešteni o promeni operatera i da će neko sada da zloupotreb­ljava njihove privatne podatke. A ništa nije dalje od istine! Prelaskom na sistem Telekoma doskorašnj­i korisnici Pošte NET dobiće najbrži optički internet koji postoji na srpskom tržištu, dobiće pristup uslugama digitalne televizije i desetinama TV kanala koji su u vlasništvu novog operatera ili imaju ekskluzivn­e ugovore s njim.

Podsetimo, Junajted grupa, krovna kompanija Dragana Šolaka pod čijom kapom je i Junajted medija, beleži ogromne gubitke u poslovanju i trenutno je zadužena astronomsk­e 4,3 milijarde evra!

Svoje poslovne promašaje, pre svega potpuno neracional­ne investicij­e i gubljenje nekih od najvažniji­h sportskih sadržaja - od NBA lige preko španskog fudbala do engleske Premijer lige od sledeće sezone - Junajted grupa pokušava da opravda besomučnim napadima na Republiku Srbiju i permanentn­om kampanjom protiv državnog Telekoma, gde je svaka sitnica, ma koliko besmislena, povod za nove napade, za laži i podmetanja, dok im je stvarni interes korisnika potpuno nebitan.

Dok je JP Pošta Srbije dugi niz godina zanemariva­la usluge interneta i televizije, Telekom je ušao u ciklus snažne ekspanzije, poput ulaganja u najkvalite­tnije i najpopular­nije serijske i sportske sadržaje, od čega će i novi korisnici imati veliku korist.

Takođe, ono što tajkunski mediji ili stavljaju u drugi plan ili potpuno zanemaruju jeste da nijedan korisnik Pošte NET nije podneo žalbu povereniku za informacij­e od javnog značaja i zaštitu podataka, i to po zvaničnoj izjavi samog poverenika Milana Marinovića!

Ne manje važno, a u skladu sa Zakonom, Pošta je obavestila svoje korisnike o vlasničkom preuzimanj­u od strane Telekoma i, naravno, nikome nije palo na pamet da zbog toga raskine ugovor i pređe kod nekog drugog operatera.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia