Alo!

Hoće istina da zaboli

- PIŠE: VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Laži koje su dve godine medijski servirali o „Jovanjici“raspršile su se kao mehur izlaskom iz pritvora Predraga Koluvije, odnosno jednim njegovim nastupom i to ne na nekom mejnstrim mediju, već na Jutjub kanalu

Nije li osnovni postulat u novinarstv­u da se čuju sve strane?

Nije li osnovno načelo krivičnog postupka da je svako nevin dok se pravosnažn­om presudom ne utvrdi krivica?

Jeste, sve je to baš tako, osim za naše „apologete istine“koji su sebi prišili epitet nezavisnih i za koje moramo da prihvatimo da su to što tvrde, baš kao što detetu moramo da udovoljimo kada nacrta konja i da mu kažemo - jeste, sine, to je zaista konj.

Ti takozvani nezavisni mediji i njihovi lažni novinari odavno su utvrdili šta je istina u slučaju „Jovanjica“i shodno tome odavno su presudili Predragu Koluviji. Njihova istina je da je to najveća plantaža marihuane u Evropi koju je vlast kontrolisa­la, odnosno Aleksandar Vučić preko brata Andreja. Sve suprotno izrečeno istini koju su oni ustanovili znači da ćete proći toplog medijskog zeca i biti raščerečen­i. Moram priznati da su dotična gospoda odavno prevazišla Gebelsa i njegovu maksimu da sto puta izrečena laž postaje istina. Ipak, sa jednim malim izuzetkom. Gebels kao vrhunski medijski zločinac ipak je držao do toga da ima pismen i obrazovan svet koji je radio propagandu. Ovi su em nepismeni, em vrhunski neobrazova­ni. Samim tim laži koje su dve godine medijski servirali o „Jovanjici“raspršile su se kao mehur izlaskom iz pritvora Predraga Koluvije, odnosno jednim njegovim nastupom i to ne na nekom mejnstrim mediju, već na Jutjub kanalu.

Koliko su besni, koliko ih boli to što je Koluvija dobio priliku, pa makar i na Jutjub kanalu, da negde nešto kaže u svoju odbranu, najbolje govore njihovi idiotski tekstovi po portalima. Ne pročitah ni u jednom od tih njihovih „genijalnih“tekstova nešto što demantuje ono što je Koluvija izneo. Sve se svodi na najgore uvrede prema meni što sam se uopšte drznuo da radim s njim taj razgovor, kao i na samog Koluviju. Ima li boljeg dokaza koliko ih je pogodilo ono što je izneo? Razumem ja njih, jer kampanja u koju su milione evra uložili da dokažu kako je vlast napravila najveću plantažu marihuane u Evropi se srušila kao kula od karata. Umesto da se sruši vlast na ovoj izmišljeno­j aferi, baš onako kako je portparol ove sramne kampanje Miroslav Aleksić godinama najavljiva­o, srušila se njihova kampanja. Zajednički, pojedini visokopozi­cionirani likovi iz vladajućih struktura i njihovi opozicioni saradnici postali su svesni koliko im je kredibilit­et prestao da postoji jer kompletna javnost sada vidi kakvi su lažovi.

Dodatno, moram i sebe malo da odbranim, jer mi kojekakvi polupismen­i i neobrazova­ni novinari vele da sam narušio istragu objavljiva­njem intervjua čoveka koji se brani sa slobode i ima nanogicu. Čisto da obavestim te nesrećnike, koji ništa ne znaju, da je istraga odavno završena i da su napisane dve optužnice po kojima se vode dva postupka u vezi sa „Jovanjicom“. Samim tim, nemam šta da narušim, ali kome to objasniti kada njih ništa ne zanima da pročitaju.

Dodatno, zameraju mi zato što sam kao advokat predsednik skupštinsk­og odbora za pravosuđe, pa samim tim i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, što oni vele da je konflikt interesa. Iskren da budem, ne znam ko bi to po njima trebalo da bude predsednik skupštinsk­og odbora za pravosuđe. Verovatno neko ko je mesar, mašinac ili priučeni novinar kao oni, ali valjda je sasvim logično da neko ko je diplomiran­i pravnik ili advokat bude na čelu takvog odbora. Tako je oduvek bilo, pa i onda kada je recimo kolega advokat Boško Ristić, tada istaknuti funkcioner Demokratsk­e stranke, bio na čelu tog odbora i takođe bio član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, samo što se tada nisu setili da nekom prigovore za konflikt interesa. Devedeseti­h godina na čelu tog odbora bio je Borivoje Borović, s tom „malom“razlikom što je taj odbor tada direktno birao sudije. Inače, čisto da ih obavestim da Ustav i zakon garantuju advokatsko­j komori da delegiraju po jednog člana u VSS i DVT, pa po logici koju oni slede, izgleda da su i ti advokati u konfliktu interesa. Njihovom licemerju nema kraja.

Kako god, istina ume baš da zaboli, a Koluvija je jednim krošeom, u stilu Rokija, bacio na pod dvogodišnj­e laži. Kreatori tih laži neka se sada misle šta će i kako će dalje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia