Alo!

Za Portugal ne treba poseban motiv

Golgeter Fulama ne sumnja u uspeh protiv narednog rivala u kvalifikac­ijama za SP

-

Fudbalska reprezenta­cija Srbije ulazi u uzbudljiv finiš kvalifikac­ija za Mondijal 2022. godine. Pred orlovima su tri utakmice koje će odlučiti da li će se direktno naći u Kataru ili će morati do plasmana preko uvek neizvesnog baraža.

Prva iskušenja su Luksemburg (subota, 20.45) i Azerbejdža­n (12. oktobra u Beogradu), a povodom prvog meča, napadač Aleksandar Mitrović i golman Predrag Rajković održali su onlajn konferenci­ju za novinare.

Mitrović sjajno igra u dresu Fulama i spreman je za izazove koji slede.

- Luksemburg je primer da nema lakih protivnika. Ukoliko se ne uđe potpuno koncentris­ano i sa sto posto mogućnosti, mogu da nam naprave problem. Imaju kvalitetne pojedince, ali smo favoriti po svim osnovama. Idemo po tri boda. Poštujemo protivnika, ali smo favoriti i tako ćemo i da se ponašamo - kazao je golgeter Čempionšip­a.

Dobro je što „orlovi“sudbinu drže u svojim rukama.

- Mi se pitamo protiv koga god da igramo i publika može uvek da očekuje ofanzivu. Nekada se dešavaju čudne stvari kao u Irskoj. Nadam se da ćemo u naredne dve utakmice da budemo jednako dobri, a da će rezultat biti bolji. Kad je loša realizacij­a protiv Irske u pitanju, možda samo nije bio moj dan. Nekad lopta jednostavn­o neće u gol, pa makar i rukom da probaš da je uguraš.

Ukoliko žele da se direktno plasiraju na SP u Kataru, „orlovi“moraju da pobede sve mečeve do kraja, uključujuć­i i onaj u Lisabonu.

- Ima još dosta do Lisabona, još mnogo utakmica očekuje i nas i Portugal. Ako damo sve od sebe, uz malo sreće, možemo da postignemo uspeh. U Beogradu smo pokazali da može da se igra s njima. Za utakmice kakva nas očekuje u Portugalu ne treba poseban motiv - smatra Mitrović.

Mitrović je na poslednja tri susreta sa Luksemburg­om postigao šest golova, na svakom susretu po dva.

- Voleo bih i na narednoj utakmici da postignem još dva, ali najbitnije je da ekipa igra dobro. Kad imate igrače poput Kostića, Sergeja, Tadića, i prilike i golovi dođu. Trudim se da uradim sve što selektor zahteva, svestan da će golovi uslediti kao plod rada.

Upravo sjajne igre podigle su lestvicu kada su očekivanja srpske javnosti u pitanju.

- Očekivanja me ne opterećuju. Posao napadača je da postigne gol i u svaku utakmicu ulazim da zatresem mrežu. To je ono što i volim da radim i za šta sam plaćen. Nema opterećenj­a.

Za kraj, centarfor Fulama se osvrnuo na dosadašnji individual­ni učinak.

- Možda bih voleo da sam postigao još koji gol. Zadovoljan sam, osećam se komforno na terenu. Igram dobro, dolaze golovi i to je ono što svaki napadač voli, ali kao i svaki centarfor, nikad nisam u potpunosti zadovoljan - zaključio je Mitrović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia