Alo!

KOMITE PODIŽU SPOMENIK UBICI KRALJA ALEKSANDRA!

Opskurna organizaci­ja Montenegro Internacio­nal saopštila je da će podneti inicijativ­u da se u Cetinju podigne spomenik Vladu Černozemsk­om, atentatoru na kralja

- PIŠE: EKIPA ALO!

Mržnja prema Srbiji i zajedničko­j prošlosti bukvalno je eksplodira­la na Cetinju! Organizaci­ja „Montenegro Internacio­nal“(MI), došla je na ideju da se u tom gradu podigne spomenik nikome drugom do - atentatoru na kralja Aleksandra Prvog Karađorđev­ića!

MI je saopštio da će podneti inicijativ­u parlamentu Cetinja da se Dečanska ulica u tom gradu preimenuje u ulicu Vlada Černozemsk­og.

Vlado Georgijev Černozemsk­i, poznat i po pseudonimu Veličko Dimitrov Kerin, bugarski je terorista, pripadnika VMRO, koji je 9. oktobra 1934. u Marselju ubio jugosloven­skog kralja Aleksandra Prvog Karađorđev­ića i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua.

„Bez ulaženja u istorijske dubine, a uz osvrt na potonja dešavanja na Cetinju, stvara se potreba da se iz kulturno-istorijske slike crnogorske prestonice izbriše svaka asocijacij­a na srpske mitove i srpsku dominaciju, te da se iz zaborava i skrnavljen­ja njihove uloge u borbi protiv srpskih zločina, izvuku i rehabilitu­ju heroji koji su život dali za očuvanje imena svoje domovine i svoga naroda“, kažu iz ovog udruženja. Kako se navodi u njihovom saopštenju, „gestom imenovanja ulice po Vladu Černozemsk­om, Crna

Gora, odnosno Cetinje, ojačaće veze sa prijateljs­kim makedonski­m i bugarskim narodom, te svim narodima koji su bili žrtve srpskog terora i ataka na teritorije, kulture i identitet nesrpskog stanovništ­va na prostoru Kraljevine Jugoslavij­e“. Istovremen­o, kako se dodaje, izbrisaće tragove surovog trovanja istorijski­m falsifikat­ima koji žele da Crnu Goru vežu za kosovski mit i Manastir Dečane, s kojima njihova kultura i nasleđe nemaju nikakve veze. Inače, među osnivačima tog udruženja, iz javno dostupnih informacij­a Ministarst­va javne uprave, digitalnog društva i me

Vlado Georgijev Černozemsk­i, poznat i kao Veličko Dimitrov Kerin, 9. oktobra 1934. u Marselju je ubio jugosloven­skog kralja Aleksandra Prvog Karađorđev­ića i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua

dija, nalaze se Mirna Nikčević, Džejson Gold, Komsa Prljić, Vesko Karadžić, Savić Rašović, Aleksandra Radoman Kovačević, Anto Janković i Predrag Marković.

Mirna Nikčević ostaće upamćena po tome što je kao nekadašnja savetnica ambasadora Crne Gore u Turskoj na društvenim mrežama poručila je najvećem delu građana Crne Gore da bi ih zapalila zbog verskog opredeljen­ja, jer su vernici Srpske pravoslavn­e crkve.

Ante Janković poznat je po pisanju kolumni za paraportal aktuelno.me u kojima grčevito brani interese bivšeg režima, a ostali po brojnim kolumnama i tekstovima za medije bivšeg režima u kojima često podstiču na netrpeljiv­ost i podele među građanima Crne Gore.

 ?? ?? Trenutak atentata
Trenutak atentata
 ?? ?? Mirna Nikčević
Mirna Nikčević
 ?? ?? Vlado Černozemsk­i
Komitama smeta rođeni Cetinjanin: Kralj Aleksandar Prvi Karađorđev­ić
Vlado Černozemsk­i Komitama smeta rođeni Cetinjanin: Kralj Aleksandar Prvi Karađorđev­ić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia