Alo!

TELEKOM NAPADAJU ONI KOJE NIJE BRIGA ZA KIM!

Oni koji nikada nisu probali da na KIM izgrade ijedan kilometar mreže iskoristil­i su situaciju, čak su zloupotreb­ili nepovoljne političke okolnosti na Kosovu da bi napali investicij­u Telekoma

- PIŠE: EKIPA ALO! Dragan Šolak

„Junajted grupa“prstom nije mrdnula na Kosovu i Metohiji, a vodi brutalnu kampanju protiv investicij­e Telekoma Srbija u sredinama na KIM gde žive Srbi, upozorio je Vladimir Lučić, generalni direktor ove državne kompanije.

Prvi čovek srpskog Telekoma obišao je zaposlene u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, u centrali ćerke-firme MTS, i razgovarao s njima o dosadašnji­m rezultatim­a i planovima za budućnost. Nasilna divljačka akcija takozvane kosovske policije u Severnoj Mitrovici nije sprečila Lučića u nameri da poseti i podrži svoje radnike, na koje je, kako je naglasio, izuzetno ponosan.

U razgovoru za TV Most, Vladimir Lučić je podsetio da su hrvatski mediji ovih dana objavili da je Telekom Srbija postao najveća kompanija u oblasti telekomuni­kacija u našem regionu, odnosno da je postao regionalni lider i finansijsk­i i tehnološki, i naglasio da je cilj da se Telekom ustoliči kao lider u ovom delu Jugoistočn­e Evrope.

- Proširili smo poslovanje na Severnu Makedoniju, gde ćemo ovog meseca dobiti i prve korisnike, uskoro ćemo pustiti ponudu mobilne telefonije i televizije u Nemačkoj i Švajcarsko­j, posle Austrije gde već imamo više od 100.000 korisnika. U samoj Srbiji smo u prvih šest meseci ove godine višestruko povećali profit, takođe znatno je veći i broj korisnika - naveo je prvi čovek Telekoma. Vladimir Lučić je naglasio da se kompanija koju predvodi suočava, nažalost, u svojoj sopstvenoj zemlji sa nelojalnom konkurenci­jom, koja je prethodnih dana agresivno napadala čak i investicij­u Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji. U pitanju je „Junajted grupa“, na čijem je čelu kontroverz­ni tajkun Dragan Šolak.

- Oni koji nikada nisu probali da na KIM izgrade ijedan kilometar mreže, da dobiju makar jednog korisnika, ipak su iskoristil­i situaciju, čak su pokušali da zloupotreb­e nepovoljne političke okolnosti na KIM da napadnu našu investicij­u u sredinama sa srpskim stanovništ­vom. Telekom je na KIM prisutan više od 20 godina i svi znaju, a kosovski Srbi na prvom mestu, koliko smo ulagali u mrežu, u infrastruk­turu, da korisnici imaju i fiksnu i mobilnu telefoniju i internet. S druge strane, „Junajted grupa“prstom nije mrdnula na KIM, ali ih to ne sprečava da zloupotreb­om svog dominantno­g položaja na tržištu i zloupotreb­om svojih informativ­nih medija brutalno napadaju sve što radimo, svaku našu investicij­u, pa i u srpskim sredinama na Kosovu, neretko šireći najopasnij­e laži - poručio je Lučić.

Generalni direktor Telekoma je podsetio da je ova kompanija tužila „Junajted grupu“pred nadležnim sudovima u Srbiji i Švajcarsko­j, i istakao da je potpuno siguran da ćemo te procese i dobiti.

 ?? ?? Vladimir Lučić, direktor Telekoma
Vladimir Lučić, direktor Telekoma
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia