Alo!

ŠAMARANJE BEBE SMISLILI IZ ZABAVE?!

Utvrđeno je da klip nije verodostoj­an i da je sačinjen putem Bumerang aplikacije, sa imitacijom udaraca i zvuka navodnog šamaranja novorođenč­eta na tom snimku, kažu u tužilaštvu

- PIŠE: N. GAVRILOV

Obrt! Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem se navodno vidi tek rođena beba iz Kragujevca koju šamara i zlostavlja majka, ipak je - lažan! Snimak je izmontiran uz pomoć aplikacije koja imitira udarce i zvuke šamaranja, saznaje Alo!.

Javnost u Srbiji uznemirio je video na kojem se vidi beba koja plače dok je majka zlostavlja. Taj snimak objavljen je na Fejsbuk stranici pokreta Levijatan i izazvao je oštre komentare. Osnivač tog pokreta Pavle Bihali ispričao je za medije da je ceo materijal koji su dobili predat policiji, tužilaštvu i Centru za socijalni rad u tom gradu.

- U suštini, imamo informacij­e da je slučaj već jednom prijavljen pre nekih mesec dana, kad je beba imala svega šesnaest dana. Tada je Centar za socijalni rad, nakon obavljenog razgovora, dete vratio majci. Takođe smo dobili informacij­u da je nakon objavljiva­nja ovog snimka majka bebe, akter događaja, odvedena na informativ­ni razgovor, ali ne znam da li je to tačno. Gledajući snimak, probudili su mi se najgori ljudski nagoni. Dete mora biti oduzeto tom monstrumu i to je sada jedino važno - ispričao je Pavle za beogradske medije.

Međutim, priča je dobila obrt kada je Osnovno javno tužilaštvo iz Kragujevca proverilo prijavu policijske uprave u Kragujevcu i Centra za socijalni rad u tom gradu.

- S obzirom na prikupljen­a obaveštenj­a, sadržinu izjava podnosica prijave M. B. iz Kragujevca i prijavljen­e G. P. iz Kragujevca, na osnovu izveštaja koji je dostavio nadležni centar za socijalni rad, utvrđeno je da predmetni snimak nije verodostoj­an i da je sačinjen putem Bumerang aplikacije, sa imitacijom udaraca i zvuka navodnog šamaranja novorođenč­eta na tom snimku navodi tužilaštvo. Na osnovu izvršenih provera utvrđeno je da novorođenč­e, koje je na tom snimku, roditelji nisu stvarno zlostavlja­li. - Doneta je odluka o nepokretan­ju krivičnog postupka povodom tog događaja - rečeno je u Kragujevcu. Zasad nije poznato ko je izmontirao snimak i plasirao ga.

Video na kojem beba plače dok je majka navodno zlostavlja objavljen је na Fejsbuk stranici pokreta Levijatan

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia