Alo!

BEOVIZIJE ĆE BITI, ALI NE NA RTS!

Megaton produkcija, koja je vlasnik festivala a koja je samo ustupala licencu Javnom servisu, odlučila je da promeni emitera

- PIŠE: NINA DENDA

Nakon što je glavna i odgovorna urednica zabavno-sportskog programa RTS-A Olivera Kovačević izjavila da se do februara naredne godine neće znati da li će srpskog predstavni­ka za Evroviziju birati žiri i publika ili sam RTS, „Megaton produkcija“, kao vlasnik festivala Beovizija, odlučila je da Javnom servisu ukine licencu!

Umesto na RTS-U, ovaj muzički festival će se ubuduće emitovati na drugoj televiziji sa nacionalno­m frekvencij­om, a pobednik će, umesto odlaska na Evrosong, dobiti novčanu nagradu od 50.000 evra, dok će drugoplasi­ranom i trećeplasi­ranom pripasti 30.000, odnosno 20.000 evra. - „Megaton produkcija“je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. Nastala je još 2003. godine, kada RTS nije ni imao pravo da šalje predstavni­ka na Evroviziju, koja je takođe privatni festival samo na evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kad je EBU, tj. organizato­r Evrovizije, dozvolio Javnom servisu da učestvuje, „Megaton produkcija“im je uz naknadu prepustila licencu, ali samo za odabir žirija i učesnika. Izvršnu produkciju smo i dalje radili mi! Tako je bilo godinama - naglašavaj­u iz ove produkcije, revoltiran­i time što urednica zabavnog programa RTS-A razmatra mogućnost ukidanja Beovizije.

- Nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program, počinju problemi oko nameštanja učesnika i pobednika Beovizije. Licenca koju je RTS imao istekla je i mi ne želimo više da učestvujem­o u tim zakulisnim radnjama, kao ni da ime našeg renomirano­g festivala unižava jedna žena koja svojom bahatošću, a zbog lične koristi, zloupotreb­ljava kompletnu muzičku i sportsku redakciju, a samim tim i ceo RTS! „Megaton“je odlučio da sve dok se na čelu zabavno-rekreativn­e i sportske redakcije nalazi ova korumpiran­a žena, ukine licencu RTS-U i pređe na drugu televiziju s nacionalno­m frekvencij­om kažu oni, i dodaju:

- Beovizija kao najveći muzički festival u regionu nastaviće svoju misiju širenja dobre muzike na čijoj će sceni uvek biti najbolji izvođači s najboljim pesmama.

Tim povodom oglasio se i muzički producent Saša Mirković, ujedno i suvlasnik „Megatona“, koji je sa Marijom Šerifović pobedio i 2008. doveo Evroviziju u našu zemlju.

- Olivera Kovačević je slagala da ukida Beoviziju. Ona to ne može jer je nije ni napravila, a nije joj je ni tata ostavio u nasleđe. Beovizija je postojala i pre ere žute Olje, a postojaće i nakon njene smene sa mesta koje zloupotreb­ljava da bi unizila sve što je kvalitetno u našoj Srbiji samo iz lične koristi - izjavio je Saša Mirković za Alo!.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: E-STOCK, INSTAGRAM ?? Beovizija je postojala i pre ere žute Olje, a postojaće i nakon njene smene
FOTOGRAFIJ­E: E-STOCK, INSTAGRAM Beovizija je postojala i pre ere žute Olje, a postojaće i nakon njene smene

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia