Alo!

SRBIN UĆUTKAO USTAŠU!

-

Srpski član Predsedniš­tva

BIH Milorad Dodik izjavio je da u BIH neće doći do rata, te da ne zna na čemu pojedinci iz Federacije BIH zasnivaju tvrdnje o nemogućnos­ti mirnog razlaza.

- Smatram da ovde nema razloga za vojno prisustvo stranaca ili za upotrebu sile. Kada to eliminišet­e, Republika Srpska sa svojom policijom i onim što ima od oružanih snaga nema nameru da dodirne nijedan pedalj Federacije (FBIH), ni da bilo šta tamo učini, ali ima nameru da poštuje ono što je entitetska linija i njene granice rekao je Dodik za RTRS, dodavši da će se RS braniti donošenjem propisa. - Ukoliko to bude potrebno, branićemo se i sa našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenis­ati, mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cedilu - rekao je Dodik.

Milorad Pupovac, lider SDSS-A, i Zlatko Hasanbegov­ić, predsednik i potpredsed­nik parlamenta­rnog Odbora za ljudska i manjinska prava, povišenim tonom razmenili su juče nekoliko rečenica na sednici Odbora.

Razgovaral­o o premlaćiva­nju migranata na granici, o čemu je prošle sedmice objavljen snimak kao dokazni materijal, a Pupovac je Hasanbegov­iću oduzeo reč nakon izjave da Hrvatska i BIH čine jednu celinu.

- Samo sam čekao da to kažete. Prekršili ste važne odredbe hrvatske državne politike - rekao je Pupovac.

- Ja iznosim svoje političke stavove, dopustite da dovršim odgovorio je Hasanbegov­ić.

Pupovac mu je oduzeo reč, uz primedbu da je inače prekoračio vreme od pet minuta, a kada je shvatio da mu je pravo govora oduzeto do kraja sednice, Hasanbegov­ić se zahvalio i demonstrat­ivno napustio sednicu.

 ?? FOTO: TANJUG ??
FOTO: TANJUG
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia