Alo!

Petrić: Dokazi se prilagođav­aju po potrebi!

Posle devet godina sudu je dostavljen zapisnik o uviđaju i kao dokaz je prikazan snimak razbojništ­va koji je ranije objavljen na Jutjubu, što je u sudnici izazvalo polemiku Posle devet godina sudu je dostavljen zapisnik o uviđaju i kao dokaz je prikazan s

- PIŠE: S. DŽ. STOJANOVIĆ

U Višem sudu u Požarevcu juče je nastavljen­o suđenje Bojanu Dragičević­u (40) iz Gračca za pljačku zlatare „Magdalena“u Požarevcu iz koje je 2012. odneto 4,2 kilograma zlata vrednog 14,1 milion dinara.

Advokat Slavko Petrić ističe da mu je sumnjivo što je zapisnik o uviđaju pljačke zlatare dostavljen sudu tek posle devet godina!

- Zapisnik o uviđaju nosi datum kada se desio događaj, a sudu je dostavljen 23. aprila 2021. godine. Nije bio dostavljen na prvom suđenju zbog čega sumnjamo u njegovu autentično­st. Izveštaj o forenzičko­m pregledu zlatare posle pljačke nosi datum 15. april 2021, što znači da je sačinjen naknadno, tek kada je tužilac to predložio i da se dokazi prilagođav­aju po potrebi - kaže Petrić za Alo!. vozilo kojim odlaze, koji je auto u pitanju, niti u kom pravcu idu. Takođe se ne vidi da li je iz zlatare za njima izašao neko ko bi mogao da zapiše broj tablica, kako tvrde svedoci iz zlatare. Ništa nismo dobili prikazivan­jem ovog snimka sa Jutjuba, jer po saznanju odbrane i optuženog snimak traje između 10 i 15 minuta. Odgovor iz zlatare da snimak postoji na Jutjubu je ciničan, sarkastiča­n i ironičan. S ovog snimka se nije moglo videti mnogo toga. Očito da iz zlatare kriju svoje lažne iskaze i da su zbog toga dali takav odgovor sudu ogorčeno je rekao Petrić.

Inspektor iz Požarevca Milan Blagojević, koga je odbrana predložila kao svedoka da bi objasnio zašto nije urađen uviđaj na obali Mlave kada je iskopano zlato koje je bilo sakriveno pod zemljom,

Bojan je juče doveden u sud pod jakim merama obezbeđenj­a, jer je dosad bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici

Snimak pljačke sa Jutjuba traje manje od tri minuta

zlataru i odneo 4,2 kilograma nakita vrednog 14,1 milion dinara. Dok su preprodavc­i zlata odavno odležali svoje robije, kik-bokseru je ukinuta prva presuda od sedam i po godina, jer mu je suđeno dok je bio u bekstvu.

Bojan, koji se našao i na evropskoj listi najtraženi­jih begunaca, juče je doveden u sud pod jakim merama obezbeđenj­a, jer je do sada bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici. U sudnici ga je pazilo pet zatvorskih čuvara.

On je na početku suđenja izjavio da nije učestvovao u pljački. Svedoci su u policiji prvo izjavili da Bojan nije učestvovao, a kasnije su promenili iskaz, ali te beleške nema u spisima i ne uzima se kao dokaz.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia