Alo!

ŠIPTARI BAKI (91) DVA PUTA KAMENOVALI KUĆU ZA 24 SATA!

-

Kuća nastavnice u penziji Rumene Ljubić (91), jedine Srpkinje u centru Peći na Kosmetu, dva puta je kamenovana za manje od 24 sata. Nepoznati napadači najpre su kamenicama gađali u prozore koji gledaju ka dvorištu, a zatim su u četvrtak veče još jednom napali ovu bespomoćnu staricu. Oba napada ona je prijavila policiji, ali napadači nisu pronađeni.

- A šta da vam kažem? Ne smem ništa da govorim, sama sam ovde, neću da ih provociram svojim izjavama - kazala je preplašena Rumena novinarima, koji su je obišli dan nakon drugog napada.

Policija iz Peći saopštila je da je obavljen uviđaj i da potraga za napadačima još uvek traje.

- Naši istražitel­ji odmah su izašli na lice mesta. Obavešten je tužilac koji je događaj okarakteri­sao kao uništavanj­e imovine - navela je u saopštenju policija iz Peći.

Rumena je, pored jedne svešteničk­e porodice, jedina Srpkinja koja živi u centru Peći, a u tom gradu nekada je živelo preko dvadeset hiljada Srba. Starica je i ranije više puta bila na meti napadača, a jednom su čak pokušali da joj spale kuću. O tome je govorila prošle godine. - Punili su mi vodovodne cevi peskom dva puta, krali su mi drva, sekli kablove u garaži. Pokušali su da mi spale kuću tako što su mi rasklopili električnu grejalicu koju su bacili pored vrata - pričala je ona.

Kuću Rumene Ljubić i ranije su više puta kamenovali, lomili prozore i vrata.

- Kuću sam nasledila od oca. Kamenovali su je više puta, sedamnaest prozora su mi polomili. Sve sam to renovirala, popravljal­a - kazala je ona prošle godine.

Predsednik Privremeno­g organa opštine Peć Miloš Dimitrijev­ić, koji je juče obišao Rumenu Ljubić, kazao je da će saniranje štete koja je nastala od dva uzastopna napada finansirat­i Kancelarij­a za KIM i taj Privremeni organ.

RUMENA, JEDINA SRPKINJA U CENTRU PEĆI NA KOSMETU, STRAHUJE ZA SVOJU BEZBEDNOST

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia