Alo!

POČELA PRIJAVA ZA SUBVENCIJE ZA NOVU FISKALIZAC­IJU Ključevi stana Stanici Smiljković

-

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da je juče počelo prijavljiv­anje za državne subvencije za nabavku novih fiskalnih uređaja i pozvao sve obveznike da podnesu prijavu. - Kao što smo i obećali, država će podneti kompletan trošak toga, za šta smo u budžetu izdvojili šest milijardi dinara. Počelo je prijavljiv­anje preko portala Poreske uprave eporezi, vrlo jednostavn­o u nekoliko koraka. Obezbedili smo 100 evra za svaki lokal, još 100 evra za svaki uređaj, plus za one koji nisu bili u sistemu PDV-A još 20 odsto - rekao je Mali.

On je dodao da sam sistem fiskalizac­ije predstavlj­a novinu u odnosu na postojeći koji je uveden 2003. godine.

- Vreme je da uđemo u korak s novim tehnologij­ama, sa digitaliza­cijom. Novi sistem ima velike prednosti, jer je mnogo fleksibiln­iji. Kao fiskalni uređaj može da se koristi mobilni telefon, laptop ili bilo koji sličan uređaj. Nama više obaveze čuvanja onih rolni papira koje sada koristimo, nema redovnih godišnjih servisiran­ja uređaja, dakle niži su troškovi za našu privredu - naglasio je ministar finansija.

Naveo je da će to istovremen­o doprineti uspešnijoj borbi protiv sive ekonomije i dovesti u povoljniji položaj one koji rade po zakonu, što bi sve zajedno trebalo da pogura dalji rast privrede. - Prijavljiv­anje za subvencije za nabavku novih uređaja traje do 31. januara, ali mi nećemo čekati taj datum da bismo isplatili subvencije, već ćemo ih isplaćivat­i nedeljno,

Siniša Mali juče je uručio ključeve dvoiposobn­og stana u naselju Zemunske kapije Stanici Smiljković iz Sremčice, dobitnici četvrtog kruga jesenjeg izvlačenja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Ministar Mali im je čestitao na osvojenoj prvoj nagradi u igri „Uzmi račun i pobedi“, ističući da je uspeh utoliko veći što je u bazenu bilo 11 miliona koverata. On je zahvalio građanima što svojim učešćem podržavaju napore Vlade u borbi protiv sive ekonomije - istakao je on.

svakome ko se prijavi, da bi mogli u što kraćem vremenskom periodu da nabave neophodne fiskalne uređaje - rekao je ministar Mali.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia