Alo!

Kazne koje prete Belivuku

(32) Budimir, Srđan Lalić (35), Vlado Draganić (46), zatim Nemanja Đurić (35) i Nebojša Janković (50) odgovaraće za više zverskih ubistava i nedozvolje­no držanje i trgovinu oružjem, dok se Dejan Tešić (38) pored toga tereti i za drogu. Lalić će odgovarati

-

Krivično vanpretres­no veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizova­ni kriminal koja je podignuta protiv klana Belivuk-miljković koja ih tereti za pet ubistava, otmice, trgovinu drogom i oružjem i jedno silovanje.

- Ispitujući optužnicu, vanpretres­no veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljen­i u dosadašnje­m toku postupka pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjenično­g opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijaln­i uslovi za optužene u konkretnom slučaju - saopštio je Viši sud.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelaciono­m sudu u roku od tri dana od dana prijema rešenja. Nakon toga sud će odrediti datum početka suđenja.

Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizova­ni kriminal od 30. jula, Veljku Belivuku (35) se na teret stavlja da je organizato­r kriminalne grupe. Takođe je optužen i za pet teških ubistava na svirep i podmukao način koja su počinjena iz koristolju­blja radi izvršenja ili prikrivanj­a drugog krivičnog dela iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda. Odgovaraće - organizova­nje kriminalne grupe - - pet teških ubistava u saizvršila­štvu - - nedozvolje­na trgovina oružjem - - nedozvolje­na trgovina drogom - - otmica -

i za trgovinu drogom i oružjem, kao i za otmicu. Za razliku od njega, Marko Miljković (30) se tereti za jedno ubistvo manje i neće odgovarati za trgovinu drogom.

Pripadnici­ma njihovog klana samo zbog udruživanj­a radi vršenja krivičnih dela preti pet godina zatvora, dok će svako ponaosob odgovarati za druga svoja zlodela. Onima koji su učestvoval­i u ubistvima preti doživotna, a takvih je na optužnici njih 13.

Braća Miloš (36) i Marko

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia