Alo!

SVESTRAN: Voleo pozorište, vodio emisije, igrao u filmovima i TV serijama,

-

i ta deca. Ne razmišljam o rođendanim­a, niti ih čestitam drugima, niti tugujem ako meni ne čestitaju. Ali kada sam slavio 44. rođendan, odlučio sam da sakupim sve prijatelje. Strogo, samo muškarce. I napravio sam proslavu u restoranu u Skadarliji. Pozovem svoje prijatelje od kojih su samo dva glumca jer sam po tom pitanju veoma zatvoren. Skupilo se tu 30 momaka. Sedim na čelu stola i pogledam i vidim da su tu ljudi od kojih neke znam 40 godina, a neke 15. Tada sam rekao sebi Marko, koliko si ti srećan čovek, a svojim prijatelji­ma sam zahvalio što su me trpeli sve ove godine - rekao je Marko u jednoj emisiji.

Marko Živić je preminuo u KBC „Dr Dragiša Mišović“gde se lečio od koronaviru­sa. Imao je obostranu upalu pluća, bio je na respirator­u, a veliku komplikaci­ju mu je napravila bakterija digestivno­g trakta.

Scena iz predstave Kad su cvetale tikve

Marko Živić je završio glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i bio je stalni član Beogradsko­g dramskog pozorišta gde je igrao u predstavam­a „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo, Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištim­a. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju Marko Živić šou na TV Foksu. Vodio je i kviz od pet ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine učestvovao u novom talenat-šou programu „Audicija“, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjiga o džungli 2“, Nimu Galuu u sinhronizi­ranom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“i mišu Mortonu u sinhronizo­vanoj verziji „Hortona“.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia