Alo!

Pohvale i od Marija

-

Rafael Nadal odigrao je veliki broj epskih mečeva u karijeri protiv Novaka Đokovića i njihovo rivalstvo jedno je od najvećih u teniskoj istoriji. Uprkos žestokim bitkama, od kojih su mnoge bile bolne, Španac je izneo niz komplimena­ta na račun prvog tenisera sveta.

- Đoković je savršen teniser, bez mane. Može da igra na svakoj podlozi. Neverovatn­o je konstantan i ove godine, a čak i kada izgleda da je u lošoj formi, njegova želja za pobedom sve to nadoknađuj­e - izjavio je Nadal za Namber veb.

Španski teniser se ove sezone dva puta sastao sa Đokovićem i ostvario je polovičan učinak.

O tome da je Novak Đoković kompletan igrač govorio je i Endi Mari, još jedan veliki rival srpskog tenisera.

- Ako pričamo o tome koji igrač je najbolji u donošenju odluka na terenu tokom meča, bez razmišljan­ja to je svakako Novak Đoković. Kada se radi o tim važnim trenucima meča, u većini situacija on najbolje odlučuje, to je češći slučaj s njim nego s bilo kojim igračem s kojim sam igrao - iskreno je poručio bivši prvi igrač sveta.

Slavio je u finalu mastersa u Rimu, a potom je izgubio meč polufinala na svom omiljenom grend slemu Rolan Garosu.

Na skroman učinak u 2021. umnogome je uticao višegodišn­ji problem sa stopalom, pa je Španac odlučio da ranije završi sezonu.

Naveo je da je, posle razgovora sa porodicom i lekarima, doneo odluku da napravi pauzu i posveti se oporavku i da je uspeo da sanira bolove, uprkos tome što mu je savetovano da prekine karijeru.

Pre nekoliko dana vratio se treninzima na rodnoj Majorki i već je počeo pripreme za novu sezonu.

- Siguran sam da ću se oporaviti 100 odsto i da ću ponovo biti spreman za velike stvari. Povreda nije ništa novo, to je isti problem koji imam od 2005. godine. Tada su doktori bili vrlo negativni, ali sam uspeo da napravim karijeru o kojoj sam samo mogao da sanjam - naveo je Nadal, trenutno šestoplasi­rani igrač na ATP listi.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia