Alo!

MAGIJA USKRŠNJE DEKORACIJE

- B. P.

Centralno mesto svih prazničnih okupljanja je trpeza, pa ništa nije drugačije ni za Uskrs. Ma gde bili i šta radili tog dana, svi se okupimo oko stola za vreme ručka ili večere. A dekoracija stola igra jako bitnu ulogu u doživljaju i kreiranju sećanja na taj poseban dan. Uz malo mašte, uskršnju trpezu možete dekorisati sami. Dovoljna je samo ideja da bi se napravio ugođaj, zato vam predlažemo nekoliko jednostavn­ih detalja koji će vaš sto učiniti neodoljivi­m.

POSUĐE

Tanjiri u veselim bojama, poput ružičaste, neboplave, svetložute, kao i činije sa veselim cvetnim otiscima uneće vedrinu u uskršnji dekor. Elegantnoj trpezi možete dodati i druge drangulije, poput šarenih salveta. Beli heklani stolnjak neka vam posluži kao baza na koju ćete staviti nadstolnja­k s uskršnjim desenom.

SLATKE ĐAKONIJE

Najmlađima ulepšajte praznik tako što ćete ovoga puta sve slatkiše izneti na videlo, kako bi im bili nadohvat ruke. Pospite po stolu šarene bombone, napunite teglice gumenim bombonama, postavite pokojeg čokoladnog zeku, a na tanjiriće po kolačić s likom omiljenog crtanog junaka.

LATICE PO STOLU

Cveće je simbol proleća i Uskrsa. Postavite sveže rezano cveće u dekorativn­im vazama, a umesto toga možete i koristiti jednostavn­u dekoraciju kao centralnu tačku vašeg stola. Sveže latice cveća raspršite po stolu, oko činija i tanjira kako biste upotpunili doživljaj.

SVEĆNJACI OD LJUSKE

Da biste dobili željeni svećnjak, oljuštite jaje dopola. Što ima više neravnina i nepravilno­sti, izgledaće lepše. Potom isperite ljusku, pa u nju otopite sveću, u sredinu postavite fitilj i svećnjak je gotov!

MINIJATURN­E SAKSIJE

Za pravljenje ove dekoracije potrebno vam je malo više strpljenja kako prilikom ljušćenja jajeta ne biste polomili ljusku, ali ni to neće smetati kada stavite procvetale cvetiće.

SVEČANE SALVETE

Da biste pojačali svečani efekat, iskoristit­e krpene salvete. Uzmite četvrtastu salvetu i složite je kao da želite da je urolate. Potom uzmite jaje, postavite ga na sredinu salvete, pa oba kraja podignite i svežite ukrasnom trakom ili kanapom.

 ?? ??
 ?? ?? Praznici su prava prilika da se počastite slatkišima
Praznici su prava prilika da se počastite slatkišima
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia