Alo!

IŽIVLJAVAJ­U SE NA BEOGRADU!

Nemaju pametnija posla, pošto ne mogu da se iživljavaj­u na Moskvi, rekao je on

- PIŠE: EKIPA ALO!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče, na pitanje novinara N1 da li je upoznat sa sadržajem najavljene rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj će tražiti da se Srbija uskladi sa spoljnom politikom Unije i uvede sankcije Rusiji, da je video taj dokument i poručio da slobodni ljudi i zemlje ne donose odluke na osnovu ultimatuma.

- Video sam rezoluciju EP i blago njima ako nemaju pametnija posla nego da šalju Srbiji pisma šta bi i kako trebalo da činimo sa pritiscima i pretnjama prema Srbiji. Stvarno im čestitam i nadamo sam se da imaju pametnija posla. Mi njih veoma poštujemo i strašno su nam važni, ali mnogo su nam važniji građani i parlament Srbije - rekao je on.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi izjavu Aleksandra Vulina da je rezolucija EP najbolji način da Srbija shvati da joj mesto nije u EU, kao i na pitanje da li veruje da pitanje sankcija neće biti postavljen­o Srbiji kao ultimatum. Dodao je da smo od njih u EP čuli razne pametne stvari, ali i gluposti, ali da se Srbija uvek rukovodila svojim interesima. - Vodili smo računa o svojoj zemlji, a tako ćemo i u budućnosti. Ako nemaju pametnija posla, pošto ne mogu da se iživljavaj­u na Moskvi pa bi malo da se iživljavaj­u na Beogradu - čestitam im na tome - poručio je on. Kada je reč o pitanju kada će Srbiji da stigne ultimatum, kaže da se raznih ultimatuma nasluša na N1, ali da smo preživeli.

Predsednik je izjavio i da je izveštaj Fridom hausa još jedna od karika u lancu pritisaka na slobodne i suštinski demokratsk­e zemlje i da prosto ne može da veruje šta je u tom izveštaju napisano o Srbiji i da bi bilo potpuno drugačije da je Srbija uvela sankcije Rusiji.

- Da smo uveli sankcije Rusiji, bili bismo najbolja demokratij­a na svetu, skočili bismo za 713 mesta iako nema toliko država. Našli bi način da nas proglase za čudo sveta od kojih treba svi da uče. Bio bi vanredni izveštaj Fridom hausa - naveo je Vučić, i istakao da Srbija plaća veliku cenu zbog svoje politike vezano za sankcije Rusiji, i naglasio da će Srbija nastaviti da se pridržava principa kojih se drugi ne drže.

Predsednik je upozorio da, u trenutnoj situaciji, kada u svetskom sukobu jedna strana želi da porazi drugu, sukob koji je svetski može da traje veoma dugo, a to znači da će cela Evropa i ceo svet osetiti posledice kroz inflaciju jer raste cena gasa, nafte, prehramben­ih proizvoda…

Vodili smo računa o svojoj zemlji, a tako ćemo i u budućnosti VUČIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia