Alo!

MEDENICU SPASAO BOLNIČKI ČUVAR

Ona je u toaletu razbila ogledalo i nameravala da sebi prereže vrat

- PIŠE: EKIPA ALO!

Nekadašnja predsednic­a Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pokušala je u noći između srede i četvrtka da se ubije u Kliničkom centru Crne Gore, javile su podgoričke „Vijesti”. Prema prvim informacij­ama, Medenica je pokušala sebi da prereže vrat staklom.

Lekari kažu da je ona sada ona van životne opasnosti, a rane koje je nanela sebi su površinske ogrebotine.

„Prema nezvanični­m saznanjima, zatvorske policajke su nešto pre 23 sata ispratile Medenicu do toaleta, posle čega se ona zaključala u toj prostoriji i razbila ogledalo. Nakon što je čuo lom, vrata od toaleta je razvalio radnik obezbeđenj­a Kliničkog centra, koji je i spasao Medenicu, onemogućiv­ši je da sebi nanese ozbiljne povrede“, pišu „Vijesti”.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, istakao je da se u toj zemlji dešavaju neverovatn­e stvari, kojih nema ni u Južnoj Americi.

- Bivša predsednic­a Vrhovnog suda bila je šefica narko-mafije, toga nema ni u Kolumbiji. Ne znam da li je tačno to što prenose mediji, da je htela da se ubije, da iseče grkljan komadom ogledala. Međutim, ja sve te stvari uzimam s rezervom jer, prvo, šta će ona u bolnici kada joj je mesto u zatvoru. Kada je režim Mila Đukanovića hapsio nas, niko nije išao u bolnicu. Kada nam je loše, hitna pomoć dođe kod nas u zatvor, ne vode nas u bolnicu. S druge strane, ona ima vidljiva povlašćenj­a, voze je nekim besnim kolima sa zatamnjeni­m staklima, kriju joj lisice na rukama, što znači da ih verovatno i nema. Da ne grešim dušu, možda je i stvarno pokušala samoubistv­o. Koliko je poznato, njoj je određen pritvor od mesec dana, a njen sin se nalazi u Beogradu, u bekstvu, navodno na lečenju od bolesti zavisnosti, a nadam se da će i on uskoro biti priveden licu pravde - kaže Dajković.

On tvrdi da je Medenica čuvar mafije poslednjih 30 godina u Crnoj Gori i jedna od najbližih prijatelji­ca Mila Đukanovića.

- Nadam se da će ti evropski istražitel­ji koji su došli do raskrinkav­anja sina Vesne Medenice raskrinkat­i i umešanost braće Đukanović u kriminal. Ta Vesna Medenica je mnoge ljude osudila na doživotnu robiju, štiteći sina koji je narko-diler, ali nijednu odluku ona nije mogla da donese bez odobrenja Mila Đukanovića - tvrdi Dajković.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila. Saslušana je pre tri dana, kada joj je određen pritvor do 30 dana, i vraćena je na dalje lečenje u Klinički centar. Trenutno je, kako navode „Vijesti”, u stabilnom stanju i pod sedativima.

BIVŠA PREDSEDNIC­A VRHOVNOG SUDA BILA JE ŠEFICA NARKO-MAFIJE, TOGA NEMA NI U KOLUMBIJI VLADISLAV DAJKOVIĆ

 ?? ??
 ?? ?? Vesna Medenica
Vesna Medenica
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia