Alo!

KASANDRA ZADAVLJENA VAN DAMA ODALO PIVO

Nakon što je Zoricu Božinović golim rukama ubio, Dragan Koh, zvani Van Dam, pokušao je da se reši tela u zidarskim kolicima. Međutim, usput je ožedneo...

- PIŠE: SUZANA BOŽINOVIĆ Mesto na kojem je Dragan odbacio leš ubijene žene

Dragan Koha (31), zvani Žan-klod van Dam, pre punih 13 godina mučki je ubio Zoricu Božinović (58), zvanu Kasandra, iz sokobanjsk­og sela Dugo Polje. I dan-danas meštani se zgražavaju nad ovim zločinom koji je ušao u anale sudske hronike kao jedan od najmonstru­oznijih, ali i najneobičn­ijih slučajeva.

Dragan, koji je imao prebivališ­te u Vražogrncu kod Zaječara, Zoricu je tukao rukama, šutirao, a potom zadavio. Istraga je pokazala da su tada 58-godišnja Kasandra i ubica bili povremeni ljubavnici, iako je ona bila u braku.

- Oni su i tog dana bili u kući koju je koristio Dragan. Priča se da se Kasandra nakon seksa naljutila na njega i tražila mu da joj plati 500 dinara. Njega je to toliko razbesnelo, da ju je momentalno golim rukama ubio - prepričava­ju meštani, i navode da je ono što je usledilo posle zločina ravno nekom filmskom scenariju.

- Posle ubistva Žan-klod van Dam je seo i počeo da razmišlja. Malo mu se zamutilo u glavi, u međuvremen­u je i svanulo, a hteo je da Kasandrino telo iznese iz kuće i negde sakrije. Setio se da komšiji nije vratio kolica, ona sa tri točka, koje je uzajmio za prevoz đubreta. Stavio je Kasandrin leš u kolica i počeo da je gura, ali mu je

bilo teško. Da muka bude još veća, odjednom mu se išlo u toalet. Srećom, put ga je naneo na poljski WC. Ostavio je kolica, završio posao, a kad je izašao iz WC-A baš mu se pripilo pivo! Izvrnuo je kolica i bukvalno istresao Kasandrino telo i uputio se ka lokalnoj prodavnici - prepričava­ju

meštani šta je Dragan pričao policajcim­a nakon hapšenja.

- Kada smo došli na uviđaj, bukvalno smo doživeli šok! Potpuno nago telo žene nalazilo se na zemlji, tik do poljskog WC-A, par metara dalje izvrnuta kolica... - pričali su policajci koji su radili na slučaju.

DINARA JE KASANDRA TRAŽILA DRAGANU POSLE SEKSA, ŠTO JE NJEGA RAZBESNELO

Draganu se toliko pilo pivo, da je odustao od namere da ukloni telo i sakrije dokaze.

- Sve je ostavio i otišao do obližnje prodavnice, kupio pivo, i seo sa meštanima ispred da se osveži. Tu je često svraćao i apsolutno nikom nije palo na pamet da onim „živeli“nazdravlja ubici. Tu, ispred prodavnice, ga je policija i uhapsila. Jedva je stajao na nogama, morali su da ga pridržavaj­u, jer je alkohol odradio posao - ispričao je tada jedan policajac.

Dragan Koh je ubistvo priznao, nakon čega je osuđen na zatvor, odakle i danas, verovatno, pati za ladnim pivom ispred male sokobanjsk­e prodavnice.

Izvrnuo je kolica, istresao Kasandrino telo i uputio se ka lokalnoj prodavnici. Tu je i uhapšen POLICAJAC

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia