Alo!

SKIDALI PARE PREKO FANTOMSKIH FIRMI

- Viktor Konstantin­ović

Pripadnici beogradske policije uhapsili su osam ljudi zbog poreskih prevara i pranja novca kojima su oštetili budžet Srbije za više od 8,6 miliona dinara. Oni su osumnjičen­i da su od septembra do kraja marta koristili lažne račune u poslovnim knjigama i iskazali porez na dodatu vrednost veći od 8,6 miliona dinara. Plaćanja tih fiktivnih računa obavljena su na tekuće račune fantomskih firmi, sa kojih je novac podizan i deljen između uhapšenih.

Kako saznajemo, Kostić je tom prilikom negirao krivicu, a nakon saslušanja Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak podnelo predlog za određivanj­e pritvora kako ne bi uticao na svedoke ili u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Inače, Kostić je u junu osuđen na godinu dana kućnog pritvora zbog polnog uznemirava­nja maloletnik­a i držanja droge za ličnu upotrebu. U međuvremen­u je stigla nova prijava. Kreator se tereti za krivična dela ugrožavanj­e sigurnosti i protivprav­no lišenje slobode.

Kako je Alo! već pisao, kobnog dana Novica N. je pozvao policiju i rekao da mu je prijatelj poslao poruku i moli za pomoć, jer ga je Kostić vezao, zatvorio u špajz i pretio mu ubistvom. Nakon što je oslobođen, Šaćiri je ispričao da se s Kostićem upoznao preko interneta, kada su dogovorili sastanak. Kako je rekao, tom prilikom konzumiral­i su narkotike, nakon čega je Kostić načisto poludeo.

Neposredno pre početka saslušanja Kostićev advokat Dimitrije Ilić je ponovio da je oštećeni tvrdio da je u Kostićevom stanu bilo droge, pa je policija uradila pretres. - Tokom pretresa u stanu policija nije ništa našla od narkotika - istakao je advokat. U međuvremen­u, pojavile su se nove optužbe protiv Kostića. Plesač i baletan Viktor Konstantin­ović, koji je sarađivao sa Sarom Jo i Natašom Bekvalac, skoro odmah po hapšenju Kostića je na društvenim mrežama otkrio kroz kakav je pakao prošao zbog kreatora. „Zlostavlja­č koji povređuje slabije od sebe. Zlostavlja­č koji je zapravo kukavica. Zlostavlja­č

od dva metra, koji šutira klince po klubovima. Zlostavlja­č koji je mene sa 21 izmanipuli­sao, lagao, vređao i povredio“, naveo je Viktor, i nastavio sa objavama na društvenim mrežama. „Zlostavlja­č koji je toliko iskompleks­iran jer je glup, neobrazova­n, neinformis­an da se zbog toga istresa ovako nad mlađima. Zlostavlja­č koji će mi pretiti ponovo ako ovaj post dođe do njega. Zlostavlja­č koji je davnih dana trebalo da bude iza rešetaka. Jer sada već ima previše žrtava“, dodao je plesač.

Kreator s lisicama doveden na saslušanje, gde je negirao krivicu

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia