Alo!

STAN ZA MAMU I BEBU

Najsrećnij­i trenutak u životu sigurno je onaj kad dobijete dete, a drago nam je što država jednim delom može da doprinese porodicama u tim srećnim trenucima, rekli ministri Kisić i Mali

- PIŠE: EKIPA ALO!

Komisija za dodelu novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta donela je prvo pozitivno rešenje, kojim se odobrava pomoć države u iznosu do 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine, a u okviru mere pomoći za majke koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine. sno kupovinu kuće ili stana. Kako je dodao, pravo na pomoć države može da ostvari majka pod uslovom da prvi put stiče kuću ili stan na teritoriji Srbije.

- Najsrećnij­i trenutak u životu sigurno je onaj kad dobijete dete, a drago mi je što država jednim delom može da doprinese porodicama u tim srećnim trenucima. Ova pomoć se odnosi na majke čije je dete rođeno posle 1. januara, bez obzira koje je po redu rođenja. Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodeliti je 20.000 evra, a potrebno je da su ukupni prihodi podnosioca zahteva i supružnika, odnosno vanbračnog partnera, niži od dve prosečne neto zarade u Republici Srbiji - napomenuo je ministar Mali.

Ministar je podsetio da je novac za ovu meru je obezbeđen u budžetu Republike Srbije i da država ima dovoljno sredstava da isplati pomoć svima kojima ona bude odobrena.

- Naše javne finansije su u potpunosti stabilne i sve što smo obećali ispunili smo u dan i u dinar. U budžetu mora biti novca za decu, za porodicu, za povećanje nataliteta, jer bez dece nema ni budućnosti. Uprkos nesigurnos­ti i krizi koja vlada u celom svetu, naša država pokazuje da je tu za građane, da brine o njima, da nisu sami i da uvek mogu da računaju na pomoć i podršku - napomenuo je ministar finansija.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia