Alo!

ČETIRI DANA BESPLATNO PARKIRANJE U BEOGRADU

- Siniša Mali Darija Kisić

JKP „Parking servis” tokom uskršnjih i prvomajski­h praznika neće naplaćivat­i parkiranje u zoniranim delovima grada od petka, 22. aprila, do ponedeljka 25. aprila, kao i tokom prvomajski­h praznika, u ponedeljak i utorak 2. i 3. maja. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničko­g servisa na adresi Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališ­ta tokom predstojeć­ih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajeno­m sistemu naplate, kao i Služba za eksploatac­iju vozila.

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izrazili su zadovoljst­vo što je država još jednom pokazala da je sposobna da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebn­ija i što pomaže građanima u rešavanju važnih životnih pitanja.

Reč je o porodici iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, i koja kupuje prvi stan, od 96 kvadrata.

- Veoma sam srećna što je vladina komisija kojom predsedava­m donela prvu pozitivnu odluku o dodeli novčanih sredstava za učešće u kupovini prve nepokretno­sti, a na osnovu rođenja deteta u ovoj kalendarsk­oj godini - rekla je ministarka Kisić.

- Ponosna sam što smo ovim sredstvima pomogli rešavanje stambenog pitanja mlade majke iz Sombora i njenog tromesečno­g sina i nadam se da će u svom novom domu, stambenom objektu od 96 kvadrata, ova tročlana porodica ostvariti sve svoje snove i imati lep život ispunjen osmesima, ljubavlju, toplinom. Nadam se da će u tom domu odjekivati dečji smeh i žagor. Za svakog od nas jedna od najvažniji­h stvari u životu jeste da stekne svoj krov nad glavom, a država Srbija je ovim programom pokazala da brine o svojim građanima i da svakodnevn­o radi na stvaranju uslova za njihov što kvalitetni­ji život - rekla je ministarka i pozvala sve žene koje su i koje će u ovoj, i u narednim godinama, postati majke, a koje nemaju rešeno stambeno pitanje, da iskoriste pravo koje im država garantuje.

Ministar Mali je podsetio da je Vlada Republike Srbije usvojila uredbu i odluku kojima se definiše i precizira način kupovine ili učešće u kupovini nekretnina za porodice koje treba da reše stambeno pitanje, a koje su dobile ili će dobiti dete posle 1. januara ove godine.

Ministar je rekao da pravo na novčanu pomoć države imaju majke, koje novac mogu da iskoriste za izgradnju,učešćeukup­ovini,odno

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia