Alo!

DETE SAM RATA VIMBLDON GREŠI

Suludo je to, jer teniseri nemaju veze s tim. Kada se politika umeša u sport, to ne ispadne dobro, poručio prvi reket sveta

- PIŠE: EKIPA ALO!

Čelnici Vimbldona definitivn­o su prelomili - teniseri iz Rusije i Belorusije ove godine neće moći da se takmiče na njihovom turniru koji će se tradiciona­lno održati krajem juna u Londonu.

Politika se umešala u sport, pa je Ol Inglend klab saopštio da je takva odluka donesena zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

- Shvatamo da je to teško za pojedince koji su time pogođeni, i s tugom obaveštava­mo javnost da će oni trpeti zbog akcija lidera ruskog režima zvanično je saopštio Ijan Hjuit, predsedava­jući Ol Inglend klaba.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji nastupa na Serbia Openu u Beogradu, oglasio se ubrzo posle saopštenja čelnika prestižnog grend slema u Londonu.

- Uvek ću osuditi rat, nikada neću podržati oružani sukob, jer kao dete rata znam koliko trauma to ostavlja. Mi ovde u Srbiji znamo šta se dešavalo 1999. godine, obični ljudi uvek pate... Imali smo mnogo ratova na Balkanu - naveo je Đoković.

Najbolji igrač planete rekao je da ne može da podrži odluku Vimbldona.

- Ne mogu da podržim odluku Vimbldona, mislim da je to suludo, teniseri nemaju veze s tim. Kada se politika umeša u sport, to ne ispadne dobro - rekao je Novak.

Veliki broj profesiona­lnih igrača pogođen je tom odlukom, uključujuć­i drugog tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva. Rusija ima još tri tenisera u top 30 na ATP listi, kao i osam žena među 100 najboljih na WTA listi.

Belorusi ovog leta u Londonu neće gledati svog najbolje plasiranog igrača na ATP listi Ilju Ivašku, koji je trenutno 44. teniser sveta, ali ni tri igračice koje su u top 100 na WTA listi, predvođene Arinom Sabalenko, četvrtom na svetu, koja je prošle godine igrala polufinale Vimbldona.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia