Alo!

POKUPITE ĐUBRE ZA SOBOM

- J. F.

Divni su ovi dani u godini kad ne radeći slavimo rad, uz obilje hrane, druženja i alkohola. Eh, naravno, ne zaboravlja­mo ni seks. To je obavezna stavka na prvomajsko­m uranku. Šator, priroda, romantika. Ipak, ima nekoliko stvari koje ne smete da zaboravite…

HRANA - Na uranku se apetit toliko otvori da poželite da bacite prazne limenke od piva na roštilj. Dakle, nek bude mnogo hrane - sigurno se neće baciti!

DESERT Obavezno ponesite nešto slatko. Znamo da mislite na roštilj i

Nažalost, posle 1. maja je na izletištim­a ista tužna slika: iza njih ostaju staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, pikavci, limenke i ostalo smeće. Takvom nebrigom beogradska izletišta i parkovi postaju divlje deponije. Zato je najmanje što možete da učinite da sakupite otpad u kese i odnesete ga do najbliže korpe ili kontejnera, kojih ima na svim izletištim­a. Takođe, budite pažljivi sa raspaljiva­njem roštilja na otvorenom, za to koristite predviđena mesta i ne zaboravite da neugašena vatra predstavlj­a veliku opasnost jer može da izazove požar i ugrozi prirodu, a i ljudske živote. Budite odgovorni prema ljudima i okolini, pa i prema službama koje posle vas treba da čiste, da bi nam svima bilo lepše i bolje. Uživajte, ali odgovorno! sočne ćevape, ali trebaće vam da se slatkim doradite kada vam šećer krene dole od silnog mesišta.

MUZIKA - Muzika je na ovakvim dešavanjim­a gotovo neophodna. Kada u venama bude svega osim krvi, poželećete da zapevate koju. Neka opuštajuća muzika na gitari kao uvertira sasvim je ok, ali za kasnije ništa slađe od nečeg žešćeg pa ponesite bežične zvučnike.

KREMA DA NE IZGORITE - Preko zime ste potpuno izgubili osećaj za sunce i opasne zrake? Kremu obavezno ponesite da vam ne presedne uranak. Ne želite ni meso, a kamoli sebe reš pečene!

KONDOMI - E pa sad, ovo sigurno nećete zaboraviti, ali nije zgoreg napomenuti. Priroda je to, izoštriće se čula, zvuk cvrčaka nateraće vas na veliki blud i kondomi će pasti u zaborav. Ne smeju pasti u zaborav!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia